Доступність посилання

ТОП новини

В оточенні Президента не робитимуть трагедії, якщо Україні не дадуть у грудні ПДЧ


Заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук каже, що не варто робити трагедії, якщо Україну не запросять приєднатися до ПДЧ у грудні на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

«Я б не робив з цього трагедії», – сказав Гончарук сьогодні на брифінгу в Секретаріаті Президента.

Між тим у Секретаріаті Президента сподіваються, що НАТО на наступному саміті підтвердить свою позицію щодо принципу «відкритих дверей» для України.

За словами Андрія Гончарука, напередодні саміту НАТО на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі українська сторона вважає найбільш важливим підтвердження принципу «відкритих дверей» Альянсу для потенційних країн-членів.

«Головне, що двері НАТО мають залишатися відчиненими», – наголосив Андрій Гончарук.

Заступник глави Секретаріату Президента нагадав, що на Бухарестському саміті у квітні ухвалили принципове рішення про те, що Україна буде членом НАТО. Відтак, заява Генерального секретаря НАТО про наміри дотриматися своїх зобов'язань щодо майбутнього членства України є черговим підтвердженням принципу відкритості Альянсу для нових країн з боку самого керівництва НАТО.

Він звернув увагу на успішне виконання Україною щорічних цільових планів НАТО, що фактично наближає Україну до відповідності вимогам і стандартам НАТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG