Доступність посилання

ТОП новини

Тележурналіста охоронятиме СБУ


Служба безпеки України надала охорону автору програми «Жесть мундира» Жану Новосельцеву, журналісту каналу «1+1», через погрози на його адресу від невідомих осіб.

Як повідомили у прес-службі СБУ, відомство отримало звернення телеканалу «1+1» з проханням надати охорону цьому журналістові.

«Вбачаючи суспільну небезпеку в діях осіб, що чинять тиск на автора програми «Жесть мундира», зважаючи на гостру тему, яку порушує журналіст та враховуючи, що свобода слова є одним з головних критеріїв демократичного суспільства, керівництво СБУ ухвалило рішення надати охорону Ж. Новосельцеву з числа співробітників спецпідрозділу СБУ «Альфа», – зазначили у прес-службі.

СБУ також просить усіх учасників телепроекту в разі можливого надходження погроз на їхню адресу, пов’язаних з їхніми свідченнями про факти незаконних дій правоохоронців, невідкладно повідомляти про це органи СБУ та прокуратури.

У свою чергу, у прес-службі Генеральної прокуратури України зазначили, як тільки вони отримають від телеканалу «1+1» або від журналіста зазначеної програми відповідне звернення, його невідкладно розглянуть і щодо нього ухвалять законне рішення.

XS
SM
MD
LG