Доступність посилання

ТОП новини

Національне агентство з підготовки до Євро-2012 ліквідоване


Київ – Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо ліквідації Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Замість нього буде створено Координаційне бюро у складі Секретаріату уряду. Про це на брифінгу повідомив гуманітарний віце-прем’єр-міністр Іван Васюник. За його словами, рішення ухвалене, оскільки УЄФА вже не раз звертало увагу на неефективність роботи агентства.

Голова Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 Євген Червоненко, який у цей час перебував у відрядженні в Польщі, категорично не згодний з цим рішенням.
«Справа не в Червоненку, – прокоментував він ситуацію в телефонному інтерв’ю Радіо Свобода, – замініть Червоненка, хоча я не знаю, за що. Жодного зауваження ні до мене, ні до агенції не було. Агенція зробила все можливе і неможливе. Проте агенцію останнім часом перестали запрошувати на наради. Чиновникам, які поспішають, все, вибачте, до дупи. Васюнику треба робити швидко, без тендерів, бо немає часу».
Натомість голова парламентського комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко вважає урядове рішення правильним.
«Рішення уряду про скасування Національної агенції не було спонтанним, – каже депутат. – Воно було узгоджене всіма відповідними міністерствами та відомствами. Практично, воно було прийняте одноголосно. Тому що Національна агенція фактично не виконала свої функції. Доречно сьогодні мати орган, який буде відповідати за підготовку до Євро-2012 у складі Кабінету Міністрів».
Та Євген Червоненко дотримується протилежної думки: «Це ринковий проект! Ну який міністр Кабінету Міністрів, а тим більше його заступник може мати відношення до Євро-2012? До того ж у нас уряд – заручник політичної боротьби».
На думку експертів, у Червоненка не склалися стосунки не лише з віце-прем’єром Васюником, але й з головою Федерації футболу Григорієм Суркісом.
Національне агентство було створене влітку минулого року, і невдовзі його очолив Євген Червоненко. До того він обіймав посади міністра транспорту та зв’язку, а також голови облдержадміністрації Запорізької області.
(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG