Доступність посилання

ТОП новини

Обама формує економічний і зовнішньополітичний блок своєї влади


Новообраний президент США, за повідомленнями, наближається до призначення двох чільних урядовців своєї майбутньої адміністрації – державного секретаря і міністра фінансів.

Головою зовнішньополітичного відомства США, за цими повідомленнями, має стати сенатор Гіларі Клінтон, недавня суперниця Барака Обами за висування кандидатом на президента від Демократичної партії. За деякими з повідомлень, вона вже погодилася на цю пропозицію; за іншими, остаточної домовленості про це ще немає.

Міністром фінансів мав би стати Тімоті Ґайтнер, президент Федерального резервного банку Нью-Йорка, найпотужнішого з 12 банків, що утворюють Федеральну резервну систему, яка виконує у США роль центрального банку.

Ґайтнер, зокрема, тісно співпрацював із нинішнім міністром фінансів Генрі Полсоном над розробкою заходів у відповідь на фінансову кризу.

Повідомлення, що Обама розглядає кандидатуру Ґайтнера на провідну економічну посаду, відразу підвищило курси акцій на біржах. Індекс біржової активності Доу-Джонза у США зріс за п’ятницю майже на 500 пунктів, чи відразу на 6,5 відсотка.
XS
SM
MD
LG