Доступність посилання

ТОП новини

Делегацiя «Нафтогазу» термiново їде до Москви


Делегацiя нацiональної акцiонерної компанiї «Нафтогаз України» за дорученням прем'єр-мiнiстра Юлiї Тимошенко негайно вiдбуває до Росiї для з'ясування ситуацiї навколо «газового» боргу й ухвалення подальших рiшень.

Як повiдомила речниця українського прем'єра Марина Сорока, таке доручення Тимошенко дала пiд час зустрiчi з керiвником «Нафтогазу» Олегом Дубиною i першим вiце-прем'єром Олександром Турчиновим.

«Юлiя Тимошенко впевнена, що до кiнця року всi цi питання буде врегульовано», – зазначила прес-секретар.

За її словами, пiд час зустрiчi прем'єр наголосила, що «Нафтогаз» – потужна i стабiльна компанiя, газових посередникiв усунено з українського ринку, а Україна готова до осiнньо-зимового опалювального сезону.

Тимошенко також зазначила, що в українських газосховищах розмiщується 17,5 мільярда кубометрiв газу, що є «абсолютним рекордом».

Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв доручив «Газпрому» стягти з України борг за постачання газу з Росії, який становить 2,4 мільярда доларів.

Проте в «Нафтогазі України» заявили, що мають борги виключно перед компанією RosUkrEnergo, і сума цього боргу «з урахуванням усіх нюансів» становить близько 1,3 мільярда доларів.

У зв'язку з цим прем'єр Юлія Тимошенко наголосила, що це «не борги уряду України, а борги компанії RosUkrEnergo, які залишилися з попередніх періодів».

А заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв сьогодні заявив, що компанія підготувала механізм судового впливу на Україну за несплату газових боргів.

XS
SM
MD
LG