Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат: Полiтична ситуацiя не сприяє наданню Українi ПДЧ


Внутрішньополітична ситуація перешкоджає наданню Україні Плану дій щодо членства в НАТО в грудні, вважає заступник глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук.

На його думку, політичні сили в Україні, замість захисту національних інтересів, вирішують свої політичні питання, і вступ до НАТО став не метою, а лише інструментом боротьби за голоси виборців, повідомляє прес-служба Президента.

«Ми виходимо з того, що питання є занадто важливим для національних інтересів України, щоб зменшувати його значення, дозволивши політичним силам розтягти його по виборчих гаслах», – наголосив він.

Незважаючи на можливе перенесення надання Україні ПДЧ, заступник голови Секретаріату впевнений, що євроатлантична інтеграція України буде тривати, оскільки країна успішно виконує щорічні цільові плани Україна-НАТО.

«Фактична відповідність вимогам й стандартам НАТО набагато сильніше впливає на вступ до Альянсу, ніж формальна наявність або відсутність ПДЧ», – зазначив Гончарук.

За його словами, незалежно від рішення ради міністрів іноземних справ країн-членів НАТО в грудні, Україна готова до подальшої роботи й реформ, спрямованих на вступ до Альянсу.

Напередодні Президент Віктор Ющенко заявляв, що внутрішньополітична криза в Україні не дає права НАТО не надати Україні ПДЧ.

На квітневому саміті Альянсу в Бухаресті Україні, попри її очікування, не надали План дій із членства в НАТО. Проте представники Альянсу пообіцяли, що Україна свого часу стане членом НАТО, а ПДЧ зможе отримати вже в грудні 2008 року.

XS
SM
MD
LG