Доступність посилання

ТОП новини

Черномирдін каже, що він проти політизації газового питання


Виступаючи у Києві в понеділок перед журналістами, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що він не прибічник того, щоб політизувати питання газу. «Це питання не політичне, а питання економічне», – заявив він.

Дипломат упевнений, що питання газового боргу Україна і Росія мають вирішити якнайшвидше, оскільки йдеться про дуже великі суми. Крім того, за словами Черномирдіна, цю проблему потрібно вирішити у зв’язку зі світовою кризою.

Коментуючи висловлювання російського президента Дмитра Медведєва про можливість вирішення питання газового боргу в судовій інстанції, Черномирдін зазначив, що домовлятися мають російський «Газпром» і «Нафтогаз України».

Раніше у понеділок стало відомо, що делегація національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» за дорученням прем’єр-міністра Юлії Тимошенко негайно відбуває до Росії для з’ясування ситуації навколо «газового» боргу й ухвалення подальших рішень.

Як повідомила речниця українського прем’єра Марина Сорока, таке доручення Юлія Тимошенко дала під час зустрічі з керівником «Нафтогазу» Олегом Дубиною і першим віце-прем’єром Олександром Турчиновим.

«Юлія Тимошенко впевнена, що до кінця року всі ці питання буде врегульовано», – зазначила прес-секретар.
XS
SM
MD
LG