Доступність посилання

ТОП новини

Помаранчеві повернули у владу біло-блакитних – політолог


Про це заявив в ефірі Радіо Свобода політолог Володимир Горбач.

«Ті сили, проти яких боровся Майдан палець об палець не вдарили, щоб з ним боротися або щоб повернутися до влади. Самі помаранчеві, зруйнувавши всі міфи, повернули у владу своїх опонентів, проти яких була спрямована революція», – зазначив Володимир Горбач

А вже політолог Олексій Гарань зауважив: «Ющенко – це не Майдан. Ющенко просто був символом цього. Але, безумовно, Майдан не дорівнює Ющенку. В Україні відбулась незавершена революція. Вона принесла демократичні правила гри, вона дала можливість для реалізації свободи слова. Але в інших своїх гаслах вона була незавершена».

Із ним, фактично, погоджується Володимир Горбач: «Менша частина не може дорівнювати цілому. Ющенко і Майдан – це не одне і те ж. Треба пройти певний час, щоб революція святкувалась, бо зараз політичні ветерани Майдану спекулюють на цьому. До речі, «Жовтнева революція» у перші роки також не святкувалась».

«Після конституційної реформи ми з одних виборів увійшли в інші, тому всі політики почали працювати на рейтинг. Це об’єктивний фактор. Суб’єктивний фактор – суперечності та поляризація між героями Майдану», – зауважив Олексій Гарань.

За словами Василя Горбача, розчарування громадян не потрібно зводити лише до чинного президента Ющенка. «Це від, як сказав Олексій, незавершеності революції. Оце почуття незавершеності, нереалізованості революції. Змінилася влада, змінилася суспільна атмосфера. А глибинні, підводні механізми, які рухають інтереси не змінилися, корупція, наприклад, нікуди не зникла», – зазначив Василь Горбач.

При цьому він додав: «Ця революція була електоральною, як на рік раніше в Грузії. В Україні, як і в Грузії, було три мотиви революції – демократичне врядування, національний мотив та соціальний мотив».
XS
SM
MD
LG