Доступність посилання

ТОП новини

Чим пожертвувала Україна за кредит від МВФ? (Огляд преси)


Київ – Чому правоохоронці прогнозують у Києві ріст злочинності? Чим пожертвувала Україна за кредит від МВФ? Хто найменше в Європі витрачається на споживчі товари?

Нарешті, опубліковані умови надання Україні кредиту, зазначає «Газета 24». Видання інформує, що документ підписали ще 31 жовтня. І увесь цей час влада приховувала, що згідно із зобов’язаннями МВФ Київ використовуватиме свою валютні резерви на підтримку стабільності гривні, продаючи в 4 рази менше доларів, ніж витрачено в жовтні. Це означає плавну девальвацію гривні. Згідно з оцінками експертів, до кінця 2009 року гривня може знецінитися до 10 гривень за долар. Стаття має назву «Влада здала гривню».

Найближчим часом очікується погіршення криміногенної ситуації в Києві, оскільки люди стають біднішими і з’являється більше безробітних. Про це в «Газеті 24» розповідає головний міліціонер столиці Віталій Ярема. Він каже, що за нинішнього економічного хаосу злочинці повертаються до налагоджених шахрайських схем. Більше про них ідеться в публікації «Віталій Ярема: «Ми очікуємо зростання вуличної і кримінальної злочинності».

Чому виникла фінансова криза і чим вона загрожує Україні? Скільки коштуватиме долар наступного року і чому банки беруть високі комісійні відсотки за купівлю валюти? Чи потрібно за всі наявні гривні купувати долари і чи є сенс сьогодні зберігати гроші в банках? Про це та інше сьогодні під час «прямої телефонної лінії» в газеті «Факти» відповідатиме голова Ради Нацбанку Петро Порошенко.

Українці витрачають на споживчі товари в середньому 1,7 тисячі євро в рік. Тобто в 10-20 разів менше, ніж жителі розвинених країн. Лідером з купівельної спроможності є Ліхтенштейн, громадяни якого витрачають в середньому 45 тисяч євро в рік. Більше про це розповідає газета «Діло» у матеріалі «Українці витрачають менше всіх у Європі».

Щоб дитина ходила у садок, необхідно записувати її туди ще до народження, стверджує газета «Голос України». Це проблема всіх нових житлових масивів у великих містах країни. Адже серед лісу новозбудованих хмарочосів рідко побачиш будівлю дитсадка або школи. Хоча, купуючи нову квартиру, новосели платять і за місце для своїх дітей у дитячих закладах. Докладніше про проблеми з дитсадками в Україні і як їх намагається вирішувати місцева влада розповідається в сьогоднішньому числі парламентського видання.




  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG