Доступність посилання

ТОП новини

МЗС не має даних про наявність українців серед жертв терактів у Мумбаї


Інформації щодо наявності громадян України серед загиблих і постраждалих внаслідок терактів в індійському місті Мумбаї не надходило, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ.

За повідомленням Посольства України в Індії, ситуація навколо захоплених нападниками об’єктів у Мумбаї залишається складною.

Для підтримки правопорядку до міста вперше за 15 років ввели військові підрозділи. Ділове життя паралізоване, закрита переважна більшість офісів, скасовані заняття у школах і вищих навчальних закладах.

Підвищені заходи безпеки запровадили також у містах Нью-Делі, Бангалорі, Ахмедабаді та в інших великих містах Індії.

Напередодні нападники атакували відразу декілька об’єктів у Мумбаї: два великі готелі, залізничну станцію, лікарню. Вони були озброєні автоматичною зброєю та гранатами. Відповідальність за теракти взяло на себе маловідоме угруповання «Деккан моджагідін».

За останніми даними, загинули, щонайменше 101 людина, близько 300 – поранені. За деякими даними, серед загиблих – 7 іноземців.

Індійська поліція утримується від оприлюднення офіційних повідомлень до остаточного з’ясування громадянства загиблих і постраждалих іноземців.

Посольство України в Індії продовжує з’ясовувати подробиці подій у Мумбаї та можливу наявність серед загиблих і постраждалих громадян України.

XS
SM
MD
LG