Доступність посилання

ТОП новини

Верховний Суд скасував постанову про закриття справи Бакая


Скасовано постанову Печерського районного суду Києва, а також Апеляційного суду про закриття кримінальної справи проти колишнього голови Державного управління справами Ігоря Бакая.

Як сьогодні повідомила прес-служба Верховного Суду, ці постанови були скасовані у жовтні.

Справу Бакая направили на новий судовий розгляд у Печерський райсуд Києва в новому складі суддів.

Із жовтня 2003-го по грудень 2004 року Бакай очолював Держуправління справами.

Він виїхав з України до Росії у 2004 році після своєї відставки. В Україні проти екс-чиновника порушили низку кримінальних справ.

Зокрема, його звинувачували в перевищенні й зловживанні службовими повноваженнями, незаконному відчуженні державного майна.

Збитки державі, яких було завдано Бакаєм на посаді керівника Держуправління справами, перевищили, за даними правоохоронців, 350 мільйонів гривень.

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні повторно не оголошувало в розшук Ігоря Бакая після рішення Верховного Суду.

Як повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ, «офіційно на даний час ніякі матеріали з Верховного Суду до нас не надходили».

При цьому в МВС запевнили: «Якщо буде таке рішення, то ми будемо діяти згідно з чинним законодавством, тобто, людина, яка ухиляється від слідства, буде оголошена в розшук і будуть вживатися усі заходи для притягнення її до відповідальності».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG