Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк радить Україні відмовитися від «економічного популізму»


Представникам української влади не варто використовувати стратегію «економічного популізму і меркантилізму» за часів глобальної кризи.

Таку думку висловив віце-президент Світового банку по регіону Європи і Середньої Азії Сіґео Кацу в статті для тижневика «Дзеркало тижня».

«Економічний популізм і меркантилізм є поганою стратегією за часів глобальної кризи. Вона призводить до ізоляції і руйнує міжнародну довіру. Країни, які дотримувалися такої стратегії, дорого заплатили в результаті більш серйозного спаду виробництва і більш повільного відродження після того, як вичерпалася міжнародна довіра», – зазначив представник Світового банку.

За його словами, зараз Україна вступила у фазу рецесії і має розплачуватися за непослідовну макроекономічну політику останніх років.

Сіґео Кацу зазначив, що «для подолання наслідків кризи в Україні потрібно буде вжити послідовних й рішучих стратегічних заходів».

Такі заходи, на думку віце-президента Світового банку, мають підтримуватися політичним консенсусом і спрямовуватися на збалансування економіки, реабілітацію фінансового сектора, захист уразливих верств населення і здійснення ключових інвестицій в інфраструктуру.
XS
SM
MD
LG