Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Плюща не оберуть спікером, будуть вибори – Карасьов


Після обрання президента Віктора Ющенка лідером партії НСНУ, на посаду голови Верховної Ради буде запропонована кандидатура члена фракції НУ-НС Івана Плюща, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Його вважають близьким до Президента.

«Тепер можна чекати формування якоїсь нової фракційної композиції в парламенті і підтримки «Нашою Україною» кандидатури спікера, яка буде висунута саме президентом», – сказав Карасьов в інтерв'ю агентствуагенству Інтерфакс-Україна.

За словами Карасьова, скоріше за все в найближчі сесійні дні на посаду голови Верховної Ради буде запропонована кандидатура Плюща.

Інакше, на думку політолога, необхідно буде готуватися до проведення позачергових парламентських виборів, «але це у випадку, якщо кандидатуру Плюща не вдасться провести на посаду спікера».

Разом з тим, за словами Карасьова, повернення Ющенку до лідерства в НСНУ, як в партії, так і у фракції, може свідчити «на користь того, що кандидатура Плюща буде підтримана «нашоукраїнською» частиною фракції НУ-НС, що, у свою чергу, відкриває двері до виходу з нинішньої фази парламентської і політичної кризи».

У той же час політолог не виключив можливість проведення парламентських виборів, підкресливши, що новий указ з новою датою проведення позачергових парламентських виборів може бути виданий в середині грудня, а самі вибори призначені на середину лютого.

При цьому Карасьов не виключив варіант, що президент може очолити партійний список «Нашої України» на позачергових парламентських виборах.

Карасьов також припустив, що в першу п'ятірку партійного списку «Нашої України», вірогідно, увійдуть: Президент Віктор Ющенко, глава фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко, міністр оборони Юрій Єхануров, міністр з питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, а також «регіональний губернатор Арсен Аваков».
XS
SM
MD
LG