Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і Росія ведуть переговори в Брюсселі


Євросоюз і Росія сьогодні відновили переговори щодо нової угоди про співпрацю, припинені після серпневого російсько-грузинського конфлікту.

Минулого місяця міністри закордонних справ країн Євросоюзу дійшли висновку, що Росія достатньою мірою виконала умови припинення вогню і перемир’я між сторонами конфлікту.

Нова угода має замінити договір 1997 року, термін дії якої закінчився.

Одночасно в Брюсселі сьогодні відкрилась нарада міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, які обговорюють, зокрема, питання про те, чи потрібно відновлювати контакти високого рівня з Росією після конфлікту на Кавказі.

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер, торкаючись взаємин з Росією, заявив, що після конфлікту на Кавказі «ми вирішили, що неможливо, як раніше, вести справи з Росією, а тому серйозно переглянули наші взаємини. Тепер ми продовжимо цей перегляд і обговоримо параметри наших контактів з Росією. Наша мета залишається незмінною: створення Європи вільної та мирної». Європи, в якій Росія відіграватиме свою суттєву роль відповідального і важливого гравця, зазначив Схеффер.
XS
SM
MD
LG