Доступність посилання

ТОП новини

НАТО поновлює співпрацю з Росією на неформальному рівні


Про це у Брюсселі заявив у вівторок журналістам після першого дня засідання Ради Північноатлантичного альянсу на рівні міністрів закордонних справ Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер.

«Я як Генеральний секретар НАТО отримав мандат вивчити можливості для діалогу на політичному рівні з Росією», – сказав він.

Крім того, за словами Генсека НАТО, міністри закордонних справ ухвалили рішення відновити діяльність Ради Росія-НАТО на неформальному рівні.

«Наголошую, на неформальному рівні. Це не означає, що ми згодні з Росією у непропорційному використанні сили, у незаконному визнанні Південної Осетії і Абхазії чи в тому, що російські війська продовжують залишатися там, де вони не повинні б були залишатися», – сказав Яап де Гооп Схеффер.

«Ми не можемо співпрацювати як раніше, але це не означає, що ми взагалі не повинні мати жодних справ (із Росією)», – додав він.

За словами Генерального секретаря НАТО, Росія залишається важливим гравцем на міжнародній арені, зокрема в Афганістані та інших гарячих точках.

Після збройного конфлікту між Росією і Грузією НАТО припинило діяльність Ради Росія-НАТО.
XS
SM
MD
LG