Доступність посилання

ТОП новини

Український флот розширить міжнародну співпрацю у 2009 році


Військово-морські сили України протягом наступного року візьмуть участь у більшій, аніж цього року, кількості заходів міжнародного характеру.

Зокрема, будуть задіяні в операції НАТО «Активні зусилля» у Середземному морі, в широкомасштабних українсько-американських навчаннях «Сі Бриз» і черговій активації Чорноморського оперативного з’єднання кораблів «Блексіфор».

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у Севастополі командувач українського флоту адмірал Ігор Тенюх. За його словами, план підготовки Військово-морських Сил України на наступний рік уже підписаний керівником Генерального штабу Збройних Сил України генералом армії Сергієм Кириченком.

Адмірал повідомив, що вже за тиждень в Одесі буде проведена друга конференція навчань «Сі Бриз-2009». Очікується, що у них візьмуть участь до 26 держав. За словами Ігоря Тенюха, наступного року в рамках «Сі Бризу» проводитимуться навчання зі знищення терористичних угруповань, «що веде за собою збільшення кількості військовослужбовців».

Командувач ВМС України сказав, що «Сі Бриз-2009» проводитиметься «у повному форматі із залученням великої кількості корабельного складу, літальних апаратів, а також морської піхоти». Зокрема, залучатимуться морські піхотинці з України, США, а також інших держав.

Протягом 2009 року заплановані інші міжнародні заходи за участі українських військових моряків, насамперед – участь офіцерів корабельного складу у стажуваннях на кораблях військово-морських сил США, Туреччини, Італії, Румунії та інших, повідомив командувач ВМС України адмірал Ігор Тенюх.

XS
SM
MD
LG