Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія підтримує майбутнє членство України в ЄС


Великобританія підтримує майбутнє членство України в Європейському Союзі за умови, якщо Київ виконає всі необхідні критерії.

Про це заявила британський міністр у справах Європи Керолайн Флінт, яка перебуває з візитом в Україні, після зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Костянтином Єлисєєвим.

«Через нашу партнерську роботу і через наш голос у ЄС ми і надалі будемо підтримувати прагнення України щодо членства у ЄС. 2009 рік стане чудовою можливістю продовжити цю тенденцію і рухатися далі в цьому напрямку», – сказала вона.

За словами Флінт, у ході візиту під час зустрічей з керівництвом України обговорювалися питання майбутньої співпраці двох країн: «Необхідно визначити напрямки, де ще слід попрацювати, де ще можна укріпити позицію України. Ще важливіше видати такі результати, які приведуть до кінцевої мети, тобто членства в ЄС».

Британський міністр вважає, що Україна і Велика Британія могли б і надалі працювати в напрямку зміцнення відносин у бізнесовій галузі. Також Велика Британія могла б надати допомогу Україні у сфері юстиції та внутрішніх справ.
XS
SM
MD
LG