Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Польщі і українська компанія ІСД вже домовилися стосовно заводу «Ґданськ»


Представники Міністерства державного майна Польщі повідомили сьогодні, що досягнуто порозуміння з українською компанією Індустріальний Союз Донбасу стосовно принципів проведення реструктуризації кораблебудівного заводу «Ґданськ».

Уряд Польщі надасть кораблебудівному заводу надзвичайні державні субсидії на суму 150 мільйонів злотих (50 мільйонів доларів). За рахунок цих субсидій мають бути погашені старі борги заводу.

Державні субсидії дозволять українському інвестору пристосувати програму реструктуризації заводу «Ґданськ» до вимог Євросоюзу, а також утримати його виробничу потужність та робочі місця.

Проблема реструктуризації заводу «Ґданськ» досі була болючою темою переговорів між польським урядом та українською компанією ІСД-Польща.

ІСД-Польща також планує придбати інший кораблебудівний завод «Ґдиня».

Європейська Комісія нещодавно відхилила проект уряду Польщі щодо реструктуризації та приватизації заводів «Ґданськ», «Ґдиня» і «Щецін». Однак вже тепер Єврокомісія не вимагає щоб були повернені до державної скарбниці субсидії, що свого часу були надані трьом кораблебудівним заводам, однак майно заводів «Ґдиня» та «Щецін» до червня наступного року має бути продане на вільному ринку.

У п’ятницю оновлену програму реструктуризації заводу «Ґданськ» міністерство державного майна Польщі відправить у Брюссель на розгляд Європейської Комісії.



XS
SM
MD
LG