Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Союз НАТО «усвідомив ризики вступу України й Грузії» до альянсу


Союз НАТО «усвідомив ризики», пов’язані з «прискореним втягуванням» України й Грузії до альянсу, стверджується в коментарі департаменту інформації та преси Міністерства закордонних справ Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві вітають те, що НАТО повертається на «позиції реалізму». «Більшість країн альянсу не пішла на повідку спроб реанімувати уявну загрозу зі Сходу в дусі «холодної війни», усвідомлює контрпродуктивність відсутності діалогу з Росією з ключових проблем безпеки», – заявляє МЗС у Москві.

Про це, вважають у міністерстві, свідчить пропозиція НАТО відновити політичний діалог з Росією у форматі Рада «Росія – НАТО».

Росія, зазначається в коментарі, не є прихильником розгортання «холодної війни» і готова й надалі працювати на користь подолання конфронтації в європейських справах.

Напередодні союз НАТО, оминувши можливість надати Україні План дій для членства, вирішив при цьому розробити для України річну національну програму допомоги в проведенні реформ, необхідних для вступу до альянсу.

За словами міністра закордонних справ Володимира Огризка, такі річні програми зазвичай є складовими частинами Плану дій для членства в НАТО, хоча самого Плану Україні формально не надали.

Водночас міністри закордонних справ країн НАТО також вирішили відновити діалог з Росією, зупинений після російсько-грузинського конфлікту в серпні.

XS
SM
MD
LG