Доступність посилання

ТОП новини

Створення коаліції БЮТ і Партії регіонів загрожує демократії – Президент


Президент Віктор Ющенко заявляє, що де-факто коаліція БЮТ і Партії регіонів створена, але він не допустить реалізації їхнього плану ревізії Конституції, у тому числі щодо обрання Президента в парламенті.

Про це Глава держави заявив сьогодні після переговорів із Президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном.

За словами українського Президента, створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів почалося ще 2 вересня. «Утворення цієї коаліції дуже ймовірне, власне кажучи, формально вона вже створена», – зазначив Віктор Ющенко.

Він зауважив, що не є прихильником такої більшості, «бо за таким політичним альянсом Україну чекає низка подій неприємного характеру, а в деяких моментах – навіть непрогнозованих подій».

За словами Президента, коаліція, побудована не на демократичних та національних інтересах, може стати серйозним викликом для української демократії.

А коментуючи повідомлення про те, що така більшість готує змiни до Конституції щодо обрання Президента в парламенті, Віктор Ющенко сказав: «Я переконаний: це речі, які руйнують українську демократію і не відповідають нашим прагненням. Це відкине Україну в сфері стабільності і демократії. Тому я, як Президент, цього не допущу».

Сьогодні представник БЮТ Валерій Писаренко заявив, що переговори зі створення коаліції завершені на 90%.

За його словами, більшість буде утворена на базі двох полiтичних сил – БЮТ і Партії регіонів, а пiсля цього до неї, ймовірно, приєднаються інші сили.

Тим часом народний депутат Тарас Чорновіл (до недавнього часу він був членом фракції Партії регіонів), коментуючи заяву Віктора Ющенка, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що, на його думку, це свідчення того, що Президент боїться «втратити додатковий контроль над владою».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG