Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди мають намір відкрити в Донецьку Почесне консульство


Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Рон Келлер заявив про намір відкрити в Донецьку Почесне консульство.

Як повідомили у прес-службі Донецької міськради, вчора в Донецьку на зустрічі Р. Келлера з першим заступником мера міста Миколою Волковим обговорювали відкриття Почесного консульства Нідерландів у Донецьку та перспектив розвитку подальшої співпраці.

За словами Р. Келлера, однією з головних причин його сьомого приїзду до Донецька є економіка. «Раніше торгово-економічні відносини більшою мірою було зосереджено навколо Києва. Півтора року тому ми зв'язалися з торговельно-промисловою палатою Донецька для кращого ознайомлення з ринком, – повідомив посол. – Ми організували 20 компаній і приїхали для роботи в Донецьк, у більшості компаній уже є напрацьовані зв'язки».

Посол повідомив, що раніше посольство видавало українцям по 16 тисяч віз на рік, проте цього року було видано 40 тисяч віз.

За словами Р. Келлера, за останні п'ять років торговий оборот між Україною і Нідерландами зріс на 30%, і сьогодні як країна Європейського Союзу Нідерланди займають третє місце в Україні за товарообігом.

М. Волков наголосив, що «рішення про відкриття Почесного консульства Королівства Нідерландів у Донецьку свідчить про те, що ми відкриті для співпраці для всього світу, і, думаю, з цією подією почнеться динамічніша співпраця між господарюючими органами наших країн».

XS
SM
MD
LG