Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: У Верховній Раді відбувається «тіньова змова бізнес-угруповань»


Президент України Віктор Ющенко вважає, що зараз у парламенті відбувається «тіньова змова бізнес-угруповань», повідомила у понеділок речниця Глави держави Ірина Ванникова.

На думку Ющенка, ця змова не має нічого спільного із захистом національних інтересів, і фактично спрямована на руйнацію демократичних перетворень. Саме тому, нагадала речниця Президента, він у вівторок, 9 грудня, не братиме участі в засіданні Верховної Ради.

За словами Ванникової, позиція Президента щодо ситуації в парламенті залишається незмінною: народні депутати мають якнайшвидше відновити діяльність парламенту, сформувати коаліцію і почати працювати.

«Уже три місяці країна позбавлена парламенту, внаслідок цього заблоковані стратегічно важливі законодавчі рішення, зокрема, ухвалення антикризового пакету», – передала позицію Президента його прес-секретар. А без подальшого законодавчого врегулювання вже ухвалені антикризові заходи мають низьку ефективність і фактично втрачають сенс.

Крім того, повідомила прес-секретар, Президент нагадує, що указ про дострокові парламентські вибори тимчасово зупинений, а не скасований.

Віктор Ющенко буде готовий повернутися до остаточного вирішення цього питання, якщо стане очевидним, що існування недієздатного парламенту блокує національну антикризову політику, зазначила речниця Глави держави.

Депутати планували 9 грудня провести спеціальне засідання парламенту за участю Президента і Прем’єра.

********
У БЮТ заявляють, що не готували коаліційних угод із жодною політсилою

Перший заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Кожем’якін стверджує, що БЮТ не готував коаліційних угод з жодною політичною силою.

«В окремих засобах масової інформації з’явилась інформація про те, що Блок Юлії Тимошенко підготував якісь «робочі», «чорнові», чи інші проекти текстів коаліційних угод із певними політичними силами. З огляду на це вважаю за необхідне повідомити, що Блок Юлії Тимошенко не готує, не підписував і не погоджував політичних угод, чи проектів коаліційних угод, з жодною політичною силою», – процитувала депутата в понеділок прес-служба фракції БЮТ.

За словами Кожем’якіна, фракція БЮТ та уряд звернулися до всіх політичних сил з єдиною пропозицією, яка містить чіткі заходи та законопроекти, що потребують першочергово ухвалення в українському парламенті для ефективного протистояння і боротьби з фінансово-економічною кризою.

«Головною метою пропозиції БЮТ є об’єднання зусиль у складі широкої коаліції зі всіх політичних сил, представлених у Верховній Раді для боротьби з наслідками світової економічної кризи, мінімізацією її впливів на Україну, створення умов для нормального функціонування економіки держави та захисту українських громадян», – заявив Кожем’якін.

За даними деяких засобів масової інформації, БЮТ і Партія регіонів уже розробили робочий варіант коаліційної угоди.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG