Доступність посилання

ТОП новини

Медвечук веде переговори як і з БЮТ, так і з Партією регіонів – Погребінський


В ефірі Радіо Свобода керівник Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський заявив: «Мені відомо, що він (Медведчук, – Радіо Свобода) спілкується і з Партією регіонів, зокрема з Януковичем, і з БЮТ. Він компетентний конституціоналіст. Він долучався до цих процесів і я не бачу тут ніяких секретів»

А вже політолог Сергій Таран зазначив, що Росія бажає бачити Україну парламентською республікою, щоб легше вливати на неї. За його словами, Москва підтримує тих українських політиків, котрі виступають за парламентську республіку, до них належить і Віктор Медвечук.

«Парламентська республіка – це, як казали римляни, «поділяй і володарюй». Створюється... дві партії – східна і західна, які ділять владу між собою. Парламентська республіка буде тоді, коли в Україні утвориться партійна система європейського зразка», – наголосив Сергій Таран.

Натомість Михайло Погребінський зауважив: «Парламентська республіка можлива. Для українців природна парламентська республіка. Це нас наближує до Європи».

Із ним не погодився Сергій Таран, який зазначив: «Парламентська республіка в Україні не має сенсу, бо в нас слабкі партії, які зараз навіть спікера не можуть обрати собі. Парламентська республіка в Україні не потрібна, бо складно проводити непопулярні реформи».
XS
SM
MD
LG