Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ, НУНС і блок Литвина заявляють, що готові створити коаліцію


Голова фракції БЮТ Іван Кириленко прогнозує створення коаліції в складі фракцій БЮТ, блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» і блоку Литвина.

«16:00 – це саме той час, коли ми можемо сказати, що так, відбулося створення нової коаліції», – заявив Кириленко.

Він висловив сподівання, що до вечірнього пленарного засідання блок Литвина і НУНС на засіданнях фракцій зберуть необхідні голоси для створення такої більшості. У разі створення коаліції БЮТ-НУНС-блок Литвина ці фракції підтримають кандидатуру Литвина на посаду спікера, наголосив лідер фракції БЮТ.

Тим часом, голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко повідомив, що його політична сила готова до створення коалiцiї з БЮТ i Блоком Литвина.

«Ми зобов'язанi розпочати консультацiї щодо створення iншої коалiцiї (не в складi БЮТ i Партiї регiонiв), а саме коалiцiї у складi «Нашої України», Блоку Литвина i Блоку Тимошенко», – наголосив лідер НУНС.

За його словами, необхiднiсть такої коалiцiї викликана тим, що можливiсть створення більшості БЮТ-Партiя регiонiв становить «загрозу для країни».

Лідер НУНС зазначив, що основою коаліційної угоди має стати домовленість політичних сил про першочергові антикризові заходи, а також про зміни виборчої системи щодо введення відкритих партійних списків або повернення до змішаної виборчої системи.

Голова блоку свого імені Володимир Литвин також заявив, що його фракція готова підписати коаліційну угоду з БЮТ і НУНС.

«Ми рішення своєї фракції прийняли. Якщо потрібно, ми готові підписувати угоду про коаліцію», – зазначив Литвин. При цьому він не зміг спрогнозувати, чи буде створено таку коаліцію на вечірньому засіданні Ради сьогодні.

Сьогоднішнє ранкове засідання парламенту закрили. Вечірнє має початися о 16:00. До цього тривають консультації лідерів фракцій щодо створення коаліції та обрання спікера.

XS
SM
MD
LG