Доступність посилання

ТОП новини

Павленко: Які 4 міста із 6 прийматимуть «Євро-2012» в Україні стане відомо у травні


Про це заявив сьогодні у Дніпропетровську Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

За його словами, згідно з останнім рішенням УЄФА, наразі скасовано як такий статус «головних» і «резервних» міст для проведення «Євро-2012», отож Київ, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса та Львів відтепер рівні у своїх можливостях приймати фінал футбольних змагань.

«15 травня із цих шести міст, скоріш за все, буде визначено чотири українських міста, тому кожне місто сьогодні бореться за право приймати матчі «Євро-2012», – сказав Юрій Павленко.

При цьому міністр зазначив, що містом-лідером у підготовці до «Євро-2012» в Україні за основними показниками наразі є Дніпропетровськ, але головні проблеми – доведення кількості місць на стадіоні до нормативів УЄФА та реконструкція міжнародного аеропорту – лишаються невирішеними.

За словами Юрія Павленка, також непогані шанси на прийняття «Євро» наразі має Харків, який на півроку збирається пришвидшити будівництво стадіону і вже розпочав оновлювати аеропорт.

«Практично план підготовки до «Євро-2012» на 2008 рік Україною і Польщею виконаний, основні кризові моменти подолані і ми впевнено єдиною українсько-польською командою входимо у наступний, 2009 рік», – запевнив Юрій Павленко.
XS
SM
MD
LG