Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович: не зареєстрований жодний документ про коаліцію


Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович заявляє, що жоден документ про створення коаліції Блоку Юлії Тимошенко, блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і Блоку Литвина «станом на сьогодні у Верховній Раді України не зареєстрований».

Про це мовиться в повідомленні прес-служби Лавриновича.

У зв'язку з цим він вважає, що новообраний Голова Верховної Ради Володимир Литвин не оголосив про створення коаліції, а оголосив намір створити її, і це було проявом емоцій і побажань на майбутнє.

Перший віце-спікер уточнив, що для того щоб створення коаліції було оформлене юридично, в апарат парламенту повинні надійти коаліційна угода, рішення фракцій з підписами їхніх керівників або їхніх заступників, до коаліційної угоди повинні додаватися списки членів фракцій, які згодні ввійти до коаліції.

«На сьогодні немає юридичних підстав говорити про створення коаліції. Юридично коаліції нема», – вважає Лавринович.

Водночас перший віце-спікер вважає, що парламент може працювати і за наявності коаліції, і за її відсутності, а голова Верховної Ради повинен підписувати всі документи, які парламент буде ухвалювати.

9 грудня Верховна Рада обрала головою парламенту Володимира Литвина – лідера фракції його імені.

Того ж дня новообраний голова парламенту оголосив про створення коаліції БЮТ, фракцій Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і Блоку Литвина.

Партія Регіонів заявила, що не вірить у працездатність коаліції БЮТ-НУНС-Блоку Литвина.
XS
SM
MD
LG