Доступність посилання

ТОП новини

Росію не ізолюють від участі в модернізації ГТС України – єврокомісар


Євросоюз не виступає проти участі Росії в модернізації газотранспортної системи України, заявив єврокомісар із питань енергетики Андріс Пієбалґс.

«У нас немає планів ізолювати Росію від участі в модернізації ГТС України», – зазначив він.

За словами єврокомісара, він був здивований і занепокоєний реакцією Росії на брюссельську декларацію. При цьому він наголосив на тому, що Євросоюз розуміє позицію Росії з цього питання.

«Мені треба було раніше вивчити і проаналізувати цю ситуацію», – зауважив Андріс Пієбалґс.

Єврокомісар також наголосив, що питання про створення міжнародного консорціуму з модернізації ГТС України має розглядатися на рівні компаній, а не на рівні Євросоюзу.«Єврокомісія обговорюватиме це питання зі своїми компаніями».

Вчора після переговорів із українським Прем'єром Юлією Тимошенко голова російського уряду Володимир Путін заявив, що Росія повинна взяти участь у модернізації української ГТС.

«Є розуміння, що ефективна модернізація системи, яка забезпечує безперебійне постачання газу до Європи, можлива тільки за участю Росії», – сказав Володимир Путін.

Водночас він наголосив, що Росія продовжує розглядати варіант створення міжнародного консорціуму з управління ГТС як необхідну умову в процесі її модернізації.

За словами Путіна, створення міжнародного консорціуму з управління українською ГТС «ще може і має бути поставлено на порядку денному двосторонніх і багатосторонніх відносин, маючи на увазі і зацікавленість європейських споживачів».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG