Доступність посилання

ТОП новини

Кого Верховна Рада обере наступним Президентом? (Огляд преси)


Київ – Юлія Тимошенко вперше публічно підтримала ідею створення мегакоаліції БЮТ і Партії регіонів, зазначає газета «Сегодня». «Коаліція може бути створена будь-якої миті», – зізнався журналістам газети народний депутат, який бере участь у переговорному коаліційному процесі. Не називаючи його прізвища, видання, посилаючись на його слова, пише, що президент таки обиратиметься в парламенті. І ним стане Віктор Янукович. Щоправда, з обрізаними повноваженнями. Скажімо, без права призначати губернаторів. А вибори у Верховну Раду будуть перенесені з осені 2012 року на 2014. Відтоді вже діятиме дворівнева система виборів до парламенту. У другому турі братимуть участь дві партії, котрі наберуть найбільшу кількість голосів. Докладніше про майбутні перспективи української влади «Сегодня» знайомить у статті «На цей раз ПРіБЮТ збою не дасть».

Щоб зберегти вислизаючу з рук владу у таборах, крадії усіх мастей вже одного разу об’єдналися з непримиренними ворогами і спільно переписували основний злодійський закон. Хіба що тоді в далекому 1948-му на Колимі, як згадує газета «Нова», це не називалося «переговори про створення широкої коаліції», і проходило воно не на нульовому поверсі Кабміну. Тоді це звалося «ухвалення нового злодійського закону». Але суть одна й та ж сама, переконані журналісти. Адже тепер на Печерську лідери досі ворогуючих БЮТ і Партії регіонів прагнуть зберегти за собою владу в країні і думають, як не допустити до неї молодих та активних. Більше про історичні паралелі оповідається в статті «Нова Конституція писалась на ... крадійській сходці».

«Спроба широкої коаліції – це спроба поєднати водопровід з каналізацією. Та ще й до цього намагаються припасувати вентилятор, який би об’єднав їх». Так коментують створення коаліції БЮТ і Партії регіонів експерти газети «Вечірній Київ». Заголовок статті «Нетрадиційна політика».

Україна посідає четверте місце у світі за запасами шахтного метану і п'яте - за викидами його в атмосферу. Як інформує газета «Голос України», внаслідок роботи вугільної промисловості країни виділяється близько 1,2 мільярда кубометрів метану на рік. Приблизно 15 відсотків обсягу каптується (тобто вловлюється) системами дегазації шахт, але більша частина викидається в атмосферу. Чи можна використовувати шахтний газ для користі людей і без шкоди довкіллю? Про це йдеться в матеріалі «Метан: не грізний, а вигідний».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG