Доступність посилання

ТОП новини

Йосип Вінський подав у відставку


Архівна фотографія. Міністр Йосип Вінський у студії Радіо Свобода. 13 травня 2009 р.
Архівна фотографія. Міністр Йосип Вінський у студії Радіо Свобода. 13 травня 2009 р.
Відповідну заяву міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського оприлюднили на сайті міністерства.

За словами Йосипа Вінського, його заява «обумовлена серйозними розбіжностями з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко щодо політичних, кадрових, економічних питань, а також етики стосунків між членами Кабінету Міністрів».

Вінський також висловив своє невдоволення, за його словами, блокуванням Тимошенко необхідних для транспортної галузі реформ і виділення необхідних коштів для перебудови об'єктів інфраструктури, пов'язаних із проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Вже пізніше на прес-конференції Йосип Вінський заявив, що вважає політичними причини своїх розбіжностей із Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, що призвели до його відставки.

«Політична складова очевидна. Я думаю, що Прем'єр-міністрові було некомфортно мати поруч людину, в якої завжди є власна точка зору і яка не міняє її залежно від обставин», – сказав Вінський.

Він додав, що охолодження у стосунках з Тимошенко в нього почалося ще з осені 2008 року, коли Вінський активно виступав проти створення коаліції Блоку Юлії Тимошенко й Партії регіонів у Верховній Раді.

Міністр також додав, що вважає неетичною й неприпустимою практику, коли Прем'єр-міністр дозволяє собі дискредитуючі висловлювання щодо міністра зі своєї політичної сили.

Вінський наголосив, що брав участь у рекламі проекту єдиного електронного квитка й поширення квитків через відділення «Укрпошти» тільки з метою активного інформування населення про них на правах одного з ініціаторів проекту.

Він додав, що навіть подумати не міг про те, що його поява на екрані в цих роликах буде трактована як спроби якої-небудь політичної агітації.

«Я не міг припустити, що Прем'єр-міністр мене приревнує до того, що я став більше миготіти на телебаченні», – сказав міністр.

Він додав, що говорити про те, що його конфлікт із Прем'єр-міністром має економічну складову, можна буде на підставі того, які кадрові призначення будуть зроблені урядом після звільнення Вінського.

15 червня Юлія Тимошенко заявила, що команда Вінського має намір висунути його кандидатом на виборах Президента і що для реклами міністра планувалося витратити 15 мільйонів гривень коштів «Укрпошти».


Вінський перебуває на посаді міністра транспорту й зв’язку з 18 грудня 2007 року.

53-річний Йосип Вінський є заступником голови партії «Батьківщина» із січня 2007 року.

Турчинов: відставка Вінського не впливає на дієздатність Кабміну

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що відставка міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського, після звільнення якого з'являється четверта вакантна посада в Кабінеті Міністрів, не вплине на дієздатність уряду.

«Такої загрози в нас немає. У нас достатня кількість міністрів, щоб працювати. Інше питання, що не всі проходять випробування роботою в уряді в умовах глобальної кризи», – заявив Турчинов журналістам.

Він назвав відставку Вінського демаршем, що, на його думку, пов'язане зі спробою використати свою посаду для політичних маніпуляцій.

За словами Турчинова, Кабмін має створити спеціальну комісію для перевірки роботи Міністерства транспорту і зв'язку в цілому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG