Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд «Нашої України» відкрив дорогу розвалові коаліції?


З’їзд партії «Народний Союз Наша Україна» зобов’язав народних депутатів цієї партії відкликати свої підписи під заявою про створення парламентської коаліції.

Про це йдеться в резолюції, ухваленій сьогодні на з’їзді партії.

Також делегати з'їзду звернулись до членів фракції НУНС із закликом вийти із коаліціії.

У резолюції також констатується, що єдність та одностайність фракції «Наша Україна – Народна самооборона» зруйнована, і це стало прямим наслідком переваги особистих політичних інтересів окремих її учасників над колективними зобов’язаннями, які провели блок до парламенту.

«Ми переконані, що сьогодні народних депутатів фракції «Наша Україна – Народна самооборона» лише використовують для формального існування парламентської коаліції, яка давно перетворилася на іграшку в руках уряду, а не на політичний союз законодавців. Є всі підстави розглядати нинішню діяльність коаліції лише як прикриття безвідповідальної політики уряду та політичних інтриг фракції БЮТ», – підкреслюється в резолюції.

«Наша Україна» не бажає більше виступати в парламенті ширмою для антиконституційного заколоту, бездіяльності уряду в умовах економічної кризи та політичних розправ над міністрами», – йдеться в документі.

З’їзд також висловлює незгоду з «непрофесійними популістськими діями Прем’єр-міністра, які ведуть країну до економічного колапсу».

Ющенко вимагає від усіх «заблудших» відкликати підписи під коаліційною угодою

Президент України, лідер партії «Народний Союз Наша Україна» Віктор Ющенко закликає народних депутатів-однопартійців відкликати свої підписи під коаліційною угодою.

Про це він сказав, виступаючи на з’їзді НСНУ, що проходить сьогодні у Києві.

«Я закликаю народних депутатів від «Нашої України», тих народних депутатів, у яких партійний квиток партії, тих, які завдяки роботі партії були обрані до Верховної Ради, ухвалити це рішення і ухвалити рішення якнайшвидше – відкликати свої підписи, які дехто поставив на коаліційній угоді, та об’єднатися в єдину депутатську групу «Наша Україна», – сказав Президент.

Він наголосив, що сьогодні уряд та коаліція ведуть політику «безмежного популізму». Він розкритикував діяльність уряду практично по всіх напрямках діяльності. «Це не може бути нашою політикою, шановні», – сказав Президент, наголосивши, що «Наша Україна» має відмежуватися від цього.

«Навіть тим чотирьом депутатам – заблудшим – немає чого робити (у коаліції), але дуже важливо, щоб сьогодні рішення – ясне, чітке, без посилань на персоналії – ухвалив з’їзд. Ми повинні ясно відмежуватися. «Наша Україна» не може бути соратником у такій політиці, у такому кадровому підході, соратниками у таких антикризових діях», – сказав глава держави.

«Нашу Україну» об’єднує не ідея, а психологія дрібних крамарів – Червоненко

Член політради партії «Народний Союз Наша Україна» Євген Червоненко жорстко скритикував нинішній стан справ у цій партії.

У ході виступу на з’їзді «Нашої України», який проходить у Києві, Червоненко наголосив, що на сьогодні НСНУ як партія влади втратила вплив та авторитет у суспільстві, який мала у попередні роки.

На думку Червоненка, стан справ у «Нашій Україні» є критичним, насамперед, через недоліки у кадровій політиці.

«Партія мовчала, коли знищували «любих друзів», – сказав Червоненко, додавши, що сьогодні на багатьох керівних посадах, замість перевірених партійців, перебувають інші люди.

«Ви пам’ятаєте нашу першу п’ятірку? Хто з них сьогодні зараз з нами? І чому списки складаються саме зараз?», – запитав Червоненко у присутнього в залі Президента України Віктора Ющенка, додавши, що у рамках кадрової політики «Нашої України» ігнорується багато гідних членів партії.

На думку Червоненка, саме у цьому полягає причина проблем у «Нашій Україні».

Червоненко також наголосив, що «партія є розгубленою, багато її членів зрадили і перейшли до інших політичних сил». «Сьогодні ті, хто перший втік, намагаються повернути собі місце у перших лавах партії», – зауважив Червоненко.

За його словами, «Наша Україна» не прислухалася до його пропозиції «зібрати стару гвардію і почати все з чистого аркушу».

Він наголосив, що «сьогодні партію об’єднує не ідея, а психологія дрібних лавочників».

Водночас, Червоненко зазначив, що попри труднощі і бажання деяких його однопартійців, він не залишить лави «Нашої України», а своєю подальшою діяльністю намагатиметься повернути партії втрачені здобутки.

«Наша Україна» є єдиною ідейною партією в Україні – Ющенко

«Ми йдемо на вибори, і, щоб ви запам’ятали, йдемо перемагати. Ми йдемо на вибори і переможемо, бо дбаємо про Україну…У нас не існує проекту, як поділити країну на двох чи на трьох», – сказав президент Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на з’їзді партії «Наша Україна», що проходить сьогодні у Києві.

Він назвав «Народний Союз Наша Україна» єдиною ідеологічною українською партією.

У продовження думки Президент сказав: «Блок Юлії Тимошенко – яка ідеологія? Ідеологія одна – добитися влади будь-якою ціною».

Президент висловив переконання, що це не політика для України, і додав, що всі інші сьогоднішні політичні сили також не мають стратегії становлення Української держави.

За словами Ющенка, лише «Наша Україна» опікується цими питаннями.

«Наша місія – показувати, яким чином розбудовувати Українську державу», – сказав Ющенко, додавши, що «ми є ідейна партія».

З’їзд «Нашої України» підтвердив остаточне руйнування демзасад у партії – Мартиненко

Голова фракції «Наша Україна – Народна самооборона» у Верховній Раді, голова Київської міської організації партії «Наша Україна» Микола Мартиненко вважає, що перебіг VII з’їзду «Нашої України» підтвердив найгірші очікування Ради Київської міської організації.

Як повідомили у прес-службі міської парторганізації, на цьому її голова наголосив, коментуючи результати з’їзду, що відбувся сьогодні у Києві.

На думку Мартиненка, «в партії остаточно взяли гору небезпечні тенденції руйнування демократичних засад, перетворення нашої політичної сили на закрите акціонерне товариство».

«Безпрецедентним став заклик керівника партії до колективної політичної розправи «без суду і слідства» над однопартійцями, над найпотужнішою регіональною організацією, яка посміла мати власну думку щодо майбутнього «Нашої України». На жаль, псевдовожді намагаються використати партію у власних політичних цілях як слухняний інструмент для дестабілізації ситуації в державі», – зауважив Мартиненко.

На його переконання, «в цій ситуації говорити ні про демократію, ні про політичні перспективи «Нашої України», на жаль, не доводиться».

Він додав, що незабаром київські «нашоукраїнці» обговорять рішення з’їзду та будуть самостійно визначатись зі своїм членством у партії.

Мартиненко також наголосив, що не збирається виходити з парламентської коаліції.

Тимошенко вдруге не відмовиться від балотування на посаду Президента – Ляшко

Народний депутат від БЮТ Олег Ляшко переконаний, що Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко не повторить помилки 2004 року і не відмовиться від балотування на посаду Президента України під час наступних виборів.

Про це він заявив кореспонденту УНІАН, коментуючи резолюцію сьогоднішнього з’їзду партії «Наша Україна».

«Ми вже зробили стратегічну помилку, відмовившись від президентських виборів у 2004 році – підтримали Ющенка, і сьогодні маємо, як казав Кравчук, те, що маємо. Я сподіваюсь, що Юлія Володимирівна цього разу такої помилки не зробить», – сказав депутат.

За його словами, Тимошенко не має президентських амбіцій, але життя склалося так, що вона повинна йти у президенти і перемагати.

27 червня партія «Наша Україна» на з’їзді ухвалила резолюцію, у якій міститься вимога до Прем'єр-міністра Тимошенко відмовитися від президентських амбіцій та забезпечити реалізацію першочергових соціальних і економічних пріоритетів, які покладені на Кабінет міністрів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG