Доступність посилання

ТОП новини

Де шукати підозрюваного у вбивстві Лозінського? Українські моряки чистий спирт перевозили чи пили? (Огляд преси)


Софія Бугакова

Київ – І знову українські моряки у центрі міжнародного скандалу. Норвезький танкер, до екіпажу якого входять 5 українців, зіштовхнувся з російським суховантажем у протоці між Данією та Швецією. У публікації газети «Сегодня» йдеться про те, що танкер не змінював курс, ігноруючи сигнали суховантажа. «Таке враження, ніби весь екіпаж спав… Перевозили вони метанол та чистий спирт, що вже наштовхує на певні думки. Танкер порушив безліч морських правил», – пише видання. А якщо буде доведено, що екіпаж був частково нетверезий, то їх очікує кримінальне переслідування.

Екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко вважає, що в Центрі зовнішнього тестування працюють «агенти СБУ». Про це він заявив у інтерв’ю газеті «Нова». Ніколаєнко впевнений, що зовнішнє тестування – метод, який успішно виконує свої функції боротьби з хабарництвом. «В усіх школах, де відбувається тестування, також агенти є, в тому числі серед вчителів. А, отже, при бажанні навести лад буде нескладно», – додає Ніколаєнко.

Підозрюваний у вбивстві Віктор Лозінський уже позбавлений депутатського мандата та оголошений у розшук. Як пише газета «Нова», за однією з версій, екс-бютівець переховується у Придністров’ї. Проте в прес-службі Міністерства держбезпеки Молдови газеті розповіли, що українські служби з ними ще не зв’язувались. Де шукати зниклого Лозінського – про це у статті «Депутата Лозінського шукають у Придністров’ї».

Продовжується з’ясування причин масового отруєння школярів, які, повертаючись із санаторію «Перлина Карпат», завершили свій відпочинок у Львівській обласній інфекційній лікарні. Як пише газета «Факти», під час епідемрозслідування в санаторії виявили порушення санітарних норм, і зараз вирішують питання про його закриття. На думку районного прокурора Івана Царя, найбільш імовірною причиною отруєння дітей міг стати сухий пайок, який вони отримали перед від’їздом із санаторію. Як стало відомо кореспондентам газети, в кінці минулого тижня госпіталізували ще 20 дітей, щоправда, з іншого оздоровчого закладу – табору «Сонячний берег», що на узбережжі Азовського моря. Проте усіх дітей невдовзі виписали, а табір не стали закривати на карантин.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG