Доступність посилання

ТОП новини

Хто блокує патріарха Кирила? Чиї інтереси обмежує закон «Про вибори Президента»? (Огляд преси)


Київ – «Ніякої політики в моєму приїзді в Україну не буде», – заявив напередодні свого візиту патріарх Кирило. Але, як стверджує газета «Нова», поки все його перебування – це суцільна політика і політики. Зокрема, з Партії регіонів. Видання пише, що набожні регіонали практично заблокували патріарха, як трибуну в Верховну Раду, і не підпускають до нього парламентаріїв з інших фракцій. Вони працюють навіть охоронцями у глави РПЦ, а Юлія Тимошенко пробирається до патріарха під покровом ночі. Про це видання зазначає у статті «Регіонали приватизували патріарха Кирила?»

Газета «Сегодня» стверджує, що найбільший слід у пам’яті українців залишить виступ патріарха в студії телеканалу «Інтер». Там «Кирило зміг показати сучасне обличчя Російської православної церкви – таке, якого немає у всіх українських та й багатьох світових церков. Патріарх говорив на мові мас».

Експерт газети «День» коментує нову редакцію закону «Про вибори Президента». Він наголошує, що цей закон із тієї самої рукавички, що й зміни до Конституції. Іншими словами, це продукт стратегічного партнерства Партії регіонів і БЮТ. І в Конституції, і в цьому законі закладена одна-єдина ідеологія: розділення влади на двох. Експерт переконаний, що головна мета закону – істотне ослаблення ролі виборця, обнуління судової системи у виборчому процесі. Про прийоми, якими це досягатиметься, розповідається у публікації «Фальсифікаціям - «Так!»?».

Критикує закон «Про вибори Президента» і член ЦВК Андрій Магера. У газеті «Ізвєстія» в Україні» він наголошує, що закон суттєво обмежує права виборців. Зокрема, право на апеляцію. А також погіршує умови роботи виборчих комісій.

Обслуговування у приватній медицині не дає ніяких переваг, стверджує газета «Вечірні вісті». Особливо це відчувають ті, кому потрібні пільгові ліки. А хронічним хворим, котрі стоять на диспансерних і онкологічному обліках, приватна клініка і зовсім не допоможе. До того ж, у деяких столичних лікарнях європейського типу (як вони позиціонують себе на ринку) тільки амбулаторна консультація потягне на тисячу гривень. Докладніше про це у статті «Медицина хоче поправити здоров’я за рахунок пацієнтів».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG