Доступність посилання

ТОП новини

Скарби Прикордоння: українсько-польський туристичний маршрут


Київ – Українська Львівщина та Підкарпатське Воєводство у Польщі розробили туристичний маршрут із багатообіцяючою назвою – «Скарби Прикордоння». Мандрівники матимуть змогу побачити справжні скарби – природні, історичні, архітектурні, котрими багаті Нижні Бескиди, басейни Дністра, Стрия і Бугу. Крім того, з цими місцями історики пов’язують процеси формування національних ідей і становлення української й польської державності. Туристичні організації України і Польщі, презентуючи «Скарби Прикордоння», пообіцяли туристам і величезний ознайомчий масив інформації, і незабутні краєвиди, і щиру гостинність місцевого населення.

Підкарпатське воєводство – східний кордон Польщі, знаний серед туристів завдяки унікальним природним ландшафтам: «шахівниці» лісів і полів, бескидські полонини і пагорби, старі палаци та ренесансні храми. А з українського боку кордону розкинулась Львівщина, зелена галицька земля. Туристичні оператори безмовними перевагами цього регіону вважають «зелені легені» лісів, цілющі мінеральні джерела й історичні пам’ятки, що нагадують про бурхливу історію Прикордоння.

Директор представництва Польської туристичної організації Влодзимеж Щурек зазначає: «У рамках Євросоюзу вирішено, що багато грошей буде спрямовано на східну стіну Польщі, де розвиток гірший, ніж в інших частинах країни. Тож ми будемо віддавати багато грошей для просування туристичних атракцій і туристичних об’єктів східної Польщі. Щодо нинішньої кампанії – ми сподіваємось, що українці побачать у Польщі не тільки спосіб продати дешеву горілку або купити дешеву ковбасу, але й спосіб відпочинку».

Залишаються проблеми «творчого характеру»

Привабити туристів у Прикордоння готові не лише українські туристичні фірми, а й видавці. Адже наявного матеріалу про регіон вистачить і на видання путівників, і на фотоальбоми. Але залишаються проблеми, скажімо так, творчого характеру. «Наша проблема, – каже київський видавець Діана Клочко, – це проблема тих людей, які змогли б гідно, цікаво, гарно, змістовно, несподівано описати Україну!»

Так, видано цікаві змістовні путівники по Львову та Львівщині, але поки що ані українські, ані польські видавці спільно не охопили цілого Прикордоння, зазначає Діана Клочко. У свою чергу, польська сторона залучила до промоції Прикордоння найкращі видавництва країни, які до «бабиного літа», а це якраз «пік» сезону в регіоні, мають видати яскраві путівники та інформаційні матеріали.

На шляху здійснення маршруту є і перешкода під назвою «візовий режим», але поляки обіцяють співпрацювати з українськими тур-компаніями, надаючи потенційним мандрівникам візи у встановлений термін, щоб допомогти туристам ознайомитися зі скарбами Прикордоння.

(Київ – Прага)
XS
SM
MD
LG