Доступність посилання

ТОП новини

Пошукова система в інтернеті Google запустила перший власний мобільний телефон


Високий посадовець Google Маріо Кейрос демонструє телефон Nexus One
Високий посадовець Google Маріо Кейрос демонструє телефон Nexus One

Прага – Найбільша пошукова система в інтернеті Google презентувала перший мобільний телефон власного бренду під назвою Nexus One. Фахівці вбачають у ньому конкурента айфону фірми Apple. Також метою нового мобільного є захистити ґуґлівський рекламний бізнес – адже все більше людей заходять в інтернет із мобільних телефонів, а не з комп’ютерів.

Модерний мобільний телефон під назвою Nexus One, якого фахівці довго очікували, презентували у штаб-квартирі Google в американському штаті Каліфорнія. Вперше велетенська пошукова система запустила з метою продажу електронний прилад зі своїм власним брендом.

Nexus One використовує оперативну систему Ґуґлу Android, важить 130 грамів і є лише 11 з половиною міліметрів завтовшки. Також він має систему впізнавання голосу, яка дозволяє користувачам набирати повідомлення електронною поштою, вимовляючи потрібний текст.

Високий посадовець Google Маріо Кейрос назвав новий продукт «суперфоном». «Словникове визначення слова «nexus» – це «сходження в одній точці», тож телефон Nexus One – це сходження в одній точці інтернету й телефону», – зауважив Кейрос.

Недешеве задоволення

Ціна на новий телефон – порівняно висока – без прив’язки до провайдера телефонного зв’язку він коштує 529 доларів. Одна із причин появи на світ Nexus One у потребі захисту рекламного бізнесу компанії Google. Компанія продає реклами на суму в понад 20 мільярдів доларів на рік, і більшість з неї прив’язана до пошуку в інтернеті. Але все більше людей заходять в інтернет із мобільного телефону замість комп’ютера, що може зменшити потребу у використанні пошукових систем на кшталт Google.

Прилад, що продається в інтернет-крамниці Google, може стати конкурентом популярного Айфону компанії Apple. Але дорога до цього неблизька. Apple продав уже 30 мільйонів таких мобільних апаратів протягом лише двох років, і попит на цей продукт зростає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG