Доступність посилання

ТОП новини

Ольга Куриленко зніметься у французькому фільмі про Чорнобильську трагедію


Летісія Ґонзалес (ліворуч), Ольга Куриленко, Міхаль Боґанім (праворуч)
Летісія Ґонзалес (ліворуч), Ольга Куриленко, Міхаль Боґанім (праворуч)

Київ – Французькі кінематографісти збираються зняти фільм «Земля забуття», дія якого відбуватиметься на фоні Чорнобильської трагедії. Головну роль у ньому зіграє відома акторка Ольга Куриленко. На днях вона разом з режисером і продюсером фільму приїхала в Україну. Йде пошук партнерів, формується знімальна група, проводять кастинг.

Коротко про фільм: «1986 рік. Ми в Прип’яті, місті біля Чорнобиля, за кілька днів до катастрофи. Весілля Петра й Ані несподівано переривається через пожежу на електростанції». Цю коротку зав’язку фільму «Земля забуття» читаємо на веб-сайті французької продюсерської компанії «Фільм дю пуасон».
Міхаль Боґанім


За словами представника продакшн-студії Летісії Ґонзалес, зараз вони підбирають акторів і шукають українських партнерів. Цей фільм є авторським кіно, а тому великого бюджету не передбачається. «Ми тут для попередньої роботи над фільмом, – розповідає Летісія Ґонзалес, – Ще не знаємо, коли будуть зйомки.Це фільм французького виробництва, але переговори ще тривають. Оскільки картина знімається тут, то знімальна група, актори будуть з України, французів буде небагато».

Летісія Гонзалес уже два роки працює над сценарієм фільму «Земля забуття» разом із режисеркою Міхаль Боґанім. Для останньої це вже не перший досвід роботи в Україні. В її доробку фільми «Dust» та «Одеса… Одеса!», які також знімались в Україні. Обидві стрічки український глядач міг побачити на фестивалях «Молодість».

Знімати в Україні – ще не правило

Зйомки французького фільму в Україні, каже Міхаль Боґанім, – це швидше виняток, ніж правило. На остаточне рішення вплинула ціна: в Україні виробництво фільму обходиться дешевше, ніж у Франції, – розповіла режисерка. Хоча це не єдина причина: «Україна – це хаотична країна, – каже Міхаль Боґанім, – а я дуже люблю хаотичні речі. Це країна в русі, в постійній перебудові. Чи пам’ятаю я день Чорнобильської трагедії? Я добре пам’ятаю день, коли відбулася Чорнобильська трагедія. Я була в школі у Парижі. І пам’ятаю, як нам сказали, що радіоактивна хмара зупинилася на кордоні з Францією».

Ольга Куриленко
Перед тим, як взятися за сюжет, Міхаль Боґанім передивилася багато документальних фільмів та прочитала чимало книжок про Чорнобильську трагедію. За її словами, сюжет фільму універсальний, щоправда, його дія відбувається на фоні Чорнобильської катастрофи.

Акторка Ольга Куриленко, що зіграє головну роль у фільмі, вже знайома українському глядачеві. Вона знялась у ролі останньої дівчини Джеймса Бонда. У «Землю забуття» її взяли без проб. Акторка народилась у Бердянську, проте ще не знімалась в Україні. Тому, каже вона, до цієї стрічки має особливе ставлення. «У мене головна роль, а події фільму показані через сприйняття героїні, – розповідає Ольга Куриленко. – Сценарій ще переписується, в нього вноситься багато змін, є місце для імпровізації. Всю катастрофу ми бачимо очима цієї дівчини Ані. Це про її життя. І, зрозуміло, це не комедія».

Коли «Земля забуття» вийде на екрани, говорити рано, оскільки ще не визначені навіть дати зйомок. Однак подія вже набуває розголосу. Цікаво, яким він буде – французький фільм про Україну.
  • Зображення 16x9

    Ірина Туз

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2008 року. Вже рік готую  відеоматеріали для веб-сайту, тому часто доводиться переконувати людей, що Радіо Свобода - це більше, ніж радіо. Коли ж працюю в «класичному» радійному режимі, то особливо цікавлять теми євроінтеграції. Закінчила Лінгвістичний університет та Могилянську школу журналістики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG