Доступність посилання

ТОП новини

За усіма екзит-полами на виборах Президента перемагає Віктор Янукович


За уточненими результатами Національного екзит-полу, Віктор Янукович випереджає Юлію Тимошенко на 2,8 відсотка. За Януковича проголосували 48,5 відсотка виборців, а за Тимошенко – 45,7 відсотка. Не підтримали жодного кандидата 5,6 відсотка виборців.


Подібними є результати ще п’ятьох інших екзит-полів:


Янукович визнає Тимошенко за сильного суперника і радить їй готуватися до відставки

Кандидат на Президента, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, який, за результатами шести екзит-полів, перемагає з відривом у кілька відсотків, вважає, що його суперниці на виборах, Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко «слід готуватися до відставки» з цієї посади.

Виступаючи пізно ввечері в неділю на телебаченні, Янукович висловив думку, що після підтвердження його перемоги на виборах Президента в парламенті буде сформована нова коаліція, й відтак Тимошенко зроблять «пропозицію» про відставку.

При цьому він не назвав можливої кандидатури на нового прем’єра.

Янукович також заявив, що Тимошенко засвідчила, що була сильним суперником та опонентом. Заявляючи про її програш на нинішніх виборах, він додав: «Дуже важливо, щоб вона програла їх гідно, до кінця пройшла цей шлях і визнала це, як я це зробив свого часу».

Віктор Янукович, крім того, висловив упевненість, що двоє з кандидатів першого туру, Сергій Тігіпко і Арсеній Яценюк, «мають великий шанс бути в складі команди, яка об’єднає Україну і буде будувати разом зі мною нашу країну».

За словами Януковича, він буде «працювати на всю країну, на всіх виборців».

Янукович каже, що впевнений у своїй перемозi на виборах

Лiдер Партiї регiонiв Вiктор Янукович заявляє, що впевнений у своїй перемозi на президентських виборах. «Змiни дуже потрiбнi, український народ нас пiдтримав», – заявив він, виступаючи у штабi Партiї регiонiв.

«На цих виборах ми зробили перший крок до об’єднання країни, що дуже важливо, i що менi дуже потрiбно... я зроблю все, щоб економiка України вже у найближчi роки показувала переконливi результати зростання, i на цiй основi полiпшувався добробут наших людей... я зроблю все, щоб громадяни України, не залежно вiд того, в якiй географiчнiй точцi вони живуть, почувалися затишно, спокiйно у стабiльнiй країнi», – заявив Янукович.

Він пообiцяв економiчнi реформи, подолання наслiдкiв економiчної кризи та боротьбу з бiднiстю.

«Ми не повиннi шукати ворогiв у нашiй країнi чи в полiтицi. Ми маємо разом об’єднається та подолати таких ворогiв, як бiднiсть, безвiдповiдальнiсть, корупцiя. Ми маємо побудувати успiшну та сильну державу», – заявив Янукович.

Тимошенко: екзит-поли – лише соціологія

Кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко радить своїм опонентам не святкувати перемогу, поки не буде підрахований останній протокол.

«Якщо хтось буде до реального підрахунку голосів оголошувати чи святкувати чиїсь перемоги – це просто маніпуляція свідомістю людей», – сказала Тимошенко.

За її словами, поки не буде порахований останній протокол, говорити про будь-які результати неможливо. Як заявила Тимошенко, за результатами опитування виборців на виході з дільниць, рано говорити про те, хто переміг на президентських виборах, тому що це «тільки соціологія».

Тимошенко також подякувала виборцям, які віддали за неї свій голос. «Я хочу висловити подяку тим людям, які проголосували за Україну, демократичну, сильну державу, і я впевнена, що їх абсолютна більшість», – сказала вона.

Висновки про перемогу на виборах робити рано – Турчинов

Олександр Турчинов
Висновки про переможця на президентських виборах в Україні на основі екзит-полів робити передчасно, треба дочекатися офіційних результатів від ЦВК, заявив керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, результати більшості екзит-полів перебувають у межах статистичної похибки.

Турчинов заявив, що екзит-поли розвіяли той міф, що культивувався до початку другого туру виборів про те, що між Тимошенко й лідером Партії регіонів Віктором Януковичем за результатами другого туру буде колосальний розрив.

Турчинов наголосив, що команда Тимошенко не втрачає надії, що український народ вибрав європейський шлях розвитку. «Ми переконані, що громадяни України не підтримають криміналітет і бандитизм при владі», – сказав керівник штабу Тимошенко.

Крім того, Турчинов заявив про фальсифікації на виборах. «Ми не змогли уникнути досить значних фальсифікацій», – наголосив він, додавши, що після отримання актів про порушення можна буде говорити про підстави щодо визнання недійсними результатів виборів на окремих дільницях.

Партія регіонів: Тимошенко має визнати свою поразку

Заступник голови Партії регіонів Ганна Герман заявляє, що прем’єрові Юлії Тимошенко треба визнати свою поразку на виборах Президента і не блокувати Центральну виборчу комісію та суди.

За словами Герман, відповідно до результатів екзит-полів, за Януковича проголосували від 1,2 до 1,5 мільйона виборців більше, ніж за Тимошенко.

«Навіть якщо ми мали б один мільйон – це вже наша велика перемога», – наголосила Герман. За її словами, в команди Тимошенко розпочалася «страшна паніка». «Вони збираються їхати блокувати суди і ЦВК, і все на світі», – сказала Герман.

Ганна Герман заявила, що Партія регіонів не допустить громадянських зіткнень після виборів Президента.

«Ми не віддамо перемогу, тому що віддати перемогу – означає віддати Україну, віддати Україну знову в руки авантюристів, які вже привели її до руїни», – додала депутат.

Раніше Юлія Тимошенко заявила про намір ініціювати масові акції протестів українців у разі фальсифікації результатів виборів Президента.

Партія регіонів має намір провести безстрокову акцію на площі біля Центральної виборчої комісії, починаючи з 8 лютого.

Орієнтовна заявлена кількість учасників – 50 тисяч осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG