Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко візьме участь у завтрашньому засіданні ВАСУ – Турчинов


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Кандидат на Президента Юлія Тимошенко завтра візьме участь у першому засіданні Вищого адміністративного суду, який об 11:00 розпочне розгляд справи за її позовом про скасування результатів виборів, оголошених ЦВК. Про це повідомляє офіційний сайт Тимошенко з посиланням на керівника її виборчого штабу Олександра Турчинова.

У повідомленні також передбачається, що підтримати Тимошенко під час судового розгляду до будівлі Вищого адміністративного суду прийдуть її прихильники.

16 лютого кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко подала до Вищого адміністративного суду України позовну заяву щодо незаконності протоколу Центральної виборчої комісії про встановлення офіційних результатів виборів глави держави.

17 лютого ВАСУ відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Тимошенко до Центральної виборчої комісії. Того ж дня Вищий адміністративний суд частково задовольнив клопотання Юлії Тимошенко та зупинив дію рішення ЦВК про встановлення результатів повторного голосування з виборів Президента та обрання Віктора Януковича Президентом України до закінчення розгляду даної адміністративної справи.

Партія регіонів намагається узурпувати державну владу – Турчинов

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов заявляє, що будь-які дії, спрямовані на інавгурацію лідера Партії регіонів, переможця президентських виборів Віктора Януковича, буде розцінений як спроба «узурпації державної влади».

«Заява Партії регіонів про те, що їм нібито дозволено провести інавгурацію Віктора Януковича 25 лютого, є такою, що не відповідає дійсності», – цитує Турчинова прес-служба БЮТ.

За його словами, Вищий адміністративний суд України після отримання позовної заяви Юлії Тимошенко припинив дію протоколу ЦВК про встановлення офіційних результатів виборів.

«Це свідчить про те, що на цю хвилину легітимного протоколу про підбиття підсумків щодо перемоги Віктора Януковича немає, і не можна оголошувати Президентом України людину, щодо якої немає відповідного рішення ЦВК», – пояснив Турчинов.

Віце-прем’єр також закликав дочекатися остаточного рішення ВАСУ, а потім проводити дії, відповідно до рішення суду.

БЮТ завтра спробує скасувати постанову про інавгурацію

Блок Юлії Тимошенко запропонує в п’ятницю розглянути постанову про скасування урочистого засідання Верховної Ради з інавгурації Президента України, повідомив заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

«Комітет сьогодні розгляне, і завтра ми намагатимемося розглянути цю постанову в сесійній залі», – сказав депутат.

16 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про проведення 25 лютого урочистого засідання парламенту, на якому новообраний Президент складе присягу на вірність народу України.

Судовий процес не вплине на дату інавгурації – член ЦВК


Андрій Магера
Напередодні, у середу, заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера заявив, що судовий процес не вплине на дату проведення інавгурації нового Президента, призначену на 25 лютого.

«Рішення суду – я порахував процесуальний термін – має з’явитися не пізніше, ніж у неділю. Інавгурацію призначено на 25 лютого, це четвер. З неділі до четверга ще дуже багато часу», – пояснив Магера.

За його словами, перенесення інавгурації мало би сенс, якби вона була призначена не на 25 лютого, а, наприклад, на 18-те.

Водночас Магера заявив, що рішення Вищого адміністративного суду України про призупинення дії протоколу ЦВК про результати другого туру виборів не означає скасування їхніх результатів. Дія протоколу призупинена лише на час розгляду позову кандидата на Президента Юлії Тимошенко по суті, додав він.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG