Доступність посилання

ТОП новини

Янукович склав присягу і став Президентом України


На урочистому засіданні Верховної Ради Президент України Віктор Янукович склав присягу народові України. Приведення до присяги здійснив голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак.

Президент складав таку присягу: «Я, Віктор Янукович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі».

Після цього Янукович отримав Свідоцтво про вступ на посаду Президента та офіційні символи глави держави – Знак Президента України, Печатку і Булаву.

Одразу після складення присяги на вірність українському народові Президент підписав текст присяги та передав його голові Конституційного Суду Андрієві Стрижаку.

Голова Конституційного Суду оголосив, що новообраний Президент склав присягу та вступив на посаду Президента України.

Після цього на площі біля будівлі Верховної Ради, де проходила церемонія інавгурації, воїни Почесної варти встановили Державний прапор та Прапор Президента на автомобіль глави держави.

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вручив Вікторові Януковичу Посвідчення Президента України. А Національний заслужений академічний український хор імені Верьовки виконав Молитву за Україну.

На засіданні присутні народні депутати, колишній Президент Леонід Кучма, деякі члени Кабінету Міністрів, члени Ради міністрів Криму, голови обласних адміністрацій.

У залі також перебувають президенти восьми країн: Польщі Лех Качинський, Латвії Валдіс Затлерс, Литви Даля Ґрібаускайте, Вірменії Серж Сарґсян, Угорщини Ласло Шойом, Македонії Ґеорґе Іванов, Чорногорії Филип Вуянович, а також виконувач обов’язків Президента Молдови Міхай Ґімпу.

Крім цього, на засіданні присутні верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон, президент Європарламенту Єжи Бузек і президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG