Доступність посилання

ТОП новини

«Бютівець» Гринів: «Найбільше шансів стати новим прем’єром має Микола Азаров»


Микола Азаров
Микола Азаров

Київ – Сьогодні Верховна Рада може відправити у відставку уряд Юлії Тимошенко. Як заявила сама Прем’єр-міністр, якщо це трапиться, вона очолить опозицію нинішній владі. Напередодні Голова Верховної Ради оголосив про припинення існування парламентської коаліції. Юлія Тимошенко назвала це рішення нелегітимним. Про подробиці нової коаліціади Радіо Свобода запитало у народного депутата з фракції БЮТ Ігоря Гринева.

– Які шанси, що сьогодні Верховна Рада таки проголосує за відставку уряду?

– Останнім часом уже з’явилася система незаконних рішень, ініціаторами яких є Партія регіонів. Думаю, що сьогоднішній день не стане винятком із цієї системи. І за самим принципом сьогодні буде ухвалено рішення про відставку уряду.

– Хто у разі відставки уряду Юлії Тимошенко і формування нової коаліції має найбільше шансів стати Прем’єр-міністром?

– Найбільше шансів стати прем’єром має Микола Азаров. Віктор Янукович буде хотіти бачити свого Прем’єр-міністра. Думаю, що ті депутати, які на сьогоднішній день пішли на порушення Конституції і звичайної логіки та вийшли з чинної коаліції, мають значно менші апетити, щоб претендувати на прем’єрство. Прем’єрське крісло залишиться за Партією регіонів.

– Як довго може тривати коаліціада?


– З одного боку, Партія регіонів хоче завершити все якомога швидше, щоб показати свою дієздатність. А з іншого боку, є апетити депутатів, які хотіли би під час переформатування коаліції отримати якісь преференції. Гадаю, що нової коаліції не буде доти, доки до кінця не стане зрозуміло зі складом нового уряду. Між новою коаліцією і новим урядом буде дуже короткий часовий проміжок.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG