Доступність посилання

ТОП новини

Київські студенти поставили оцінки Дмитрові Табачнику


Предмети і оцінки міністра
Предмети і оцінки міністра

Київ – В українських вишах тривають акції протесту проти міністра освіти та науки України Дмитра Табачника. Організатори вимагають відставки міністра, звинувачуючи його в українофобії.

У середу київські студенти виставляли оцінки в імпровізовану «Залікову книжку» міністра освіти та науки України. У такий спосіб активісти «АнтиТАБАЧНИКівської» кампанії вирішили протестувати проти призначення Дмитра Табачника на цю посаду. Заліковка міністра вже побувала у Львові, Тернополі, Луцьку, Харкові та Кіровограді. До столиці «Залікова книжка» прибула уже з 10 тисячами підписів.

Молоді люди з мегафонами закликають студентство долучитись до акції: «Народ, підходимо, оцінюємо нашого міністра. Більше оцінок хороших і різних. Не соромтеся. Заліковка велика, красива – кожен влучить!».

«Іспити» українського міністра відбувалися у КПІ, «Києво-Могилянській академії» та Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

«Лише у КПІ ми назбирали більше ніж 200 підписів. Я думаю, за 20 хвилин це дуже добре», – зауважив один із співкоординаторів акції.

Кожен охочий міг оцінити знання українського міністра освіти у таких дисциплінах як «Українофобія», «Любов до граждан», «Теорія хабарництва», «Казнокрадство», «Історична містифікація», «Прикладна русифікація», «Політична клоунада», «Основи ДІМАкратії та ДІМАлогії».

«Наш міністр освіти – відмінник!» – оцінює успіхи пана Табачника у навчанні студент КПІ Максим.

Координатор київського етапу «АнтиТАБАЧНИКівської» кампанії Іван Кішка пояснює: «Це більше інформативна і мобілізаційна акція для студентства. Щоб воно ставало активнішим, щоб воно побачило, що є прошарок студентів, які борються».

Студенти готові голодувати

Організатори акції погрожують вдатися до радикальніших дій, якщо Дмитро Табачник залишиться на посаді міністра. Зокрема, йдеться про початок студентського голодування. Раніше Табачник вже заявляв, що не збирається йти у відставку, навіть у разі голодування молоді.

Тим часом студентська ініціатива зіткнулася з критикою з боку деяких представників старшого покоління, які стежили за театралізованим дійством біля КПІ.

Після збору підписів учасники «АнтиТАБАЧНИКівської» кампанії пішли до Міністерства освіти. З організаторами акції біля урядового приміщення поспілкувався заступник міністра Петро Куликов, який пообіцяв передати «Залікову книжку» панові Табачнику. Передати заліковку особисто її «власникові» учасникам протесту не вдалося, тому що правоохоронці не дозволили мітингувальникам наблизитися впритул до Міністерства освіти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG