Доступність посилання

ТОП новини

Сьогоднішній день – це час «Ч» та момент істини для опозиції. Янукович зможе перезавантажити систему? (Огляд преси)


Київ – Віктор Янукович зараз – дуже добрий привід для перезавантаження системи. Саме він має шанс з усім, що робить і наробив, об’єднати країну, стверджує в «Газеті по-українськи» письменниця Оксана Забужко. Об’єднати країну у єдиному спротиві проти анти українства. Насправді не все так зле, наголошує далі О.Забужко, якби на місці В.Януковича була Ю.Тимошенко, було б те саме, тільки гірше і підліше. Без сумніву, тоді правдоподібнішим був би киргизький варіант. Заголовок матеріалу «Опозиційний рух опору вже почався».

Коли б не нещастя, не було б і щастя, пише газета «День». У країні нарешті з’явилася опозиція. Безпрограшна тема «руки Москви» розбудила протестні настрої в українських опозиціонерів усіх мастей. Але чи зможе опозиція в її нинішньому стані скористатися цим «подарунком»? Чи зможе вона завадити ратифікації харківського пакту в Верховній Раді? В будь-якому разі, як підсумовує видання, незважаючи на всі розбіжності й протиріччя, сьогоднішній день – це час «Ч» та момент істини для опозиції. Стаття називається ««Сьогодні – «чорний вівторок».

Головне, аби опозиціонери не повели людей на штурм парламенту, непокоїться журналіст газети «Нова». Адже ратифікація угоди за будь-яких розкладів призведе до жорсткого протистояння упродовж найближчих днів і тижнів. І вилитися це протистояння може у що завгодно. Звісно, аби у правлячої коаліції було бодай би трохи більше елементарної логіки, вони б здогадалися пролонгувати ситуацію в часі, почекавши поки ущухнуть пристрасті. Але річ у тім, стверджує далі журналіст, що владі, яка увірувала у власну безкарність, зовсім недоступні такі розумові ігри. Для чого все ускладнювати? Про це наголошується у матеріалі «Операція «ратифікація».

Нині держава дотує через бюджет неринкові ціни на газ для населення, мимоволі підігруючи тіньовому розподілу енергоносіїв. Тож усі ціни на газ – в корупційному асортименті, стверджує газета «Голос України». Вихід із нього має запропонувати уряд: або привести усі ціни до спільного знаменника через підняття тарифів для населення (подбавши при цьому про соціальний захист низькодоходної частини споживачів), або привести газовий ринок до належних стандартів прозорості й управління.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG