Доступність посилання

ТОП новини

Приватизація вуглепрому, місцеві вибори і галузеве єднання з Росією (огляд преси)


Київ – Вугільна галузь гостро потребує інвестицій і докорінної модернізації, одне з завдань якої – створення безпечних умов праці, стверджує газета «День». Попри великі запаси вугілля, галузь перебуває в стані занепаду. Більшість вуглевидобувних підприємств України є потенційними банкрутами. Поліпшити ситуацію в галузі, позбавити її й від безгрошів’я, і від ризику нових аварій могла б приватизація, зазначає видання. Однак так вважають не всі. Хто і чому проти приватизації, розповідається в матеріалі «Шахти шукають господарів».

Газета «Україна молода» коментує заяву чинного Президента про переобрання місцевої влади. Видання пише, що проведення виборів восени гратиме на руку Вікторові Януковичу, бо влада ще зберігатиме міцність. Натомість до 2011 року може знизитись і авторитет Януковича, і популярність Партії регіонів. Заголовок статті – «Янукович скучив за «перегонами».

Газета «Голос України» стверджує, що подальший вектор розвитку економік України і Росії визначатимуть головним чином галузеві міждержавні угоди. Чи дасть додатковий економічний ефект об’єднання різних за капіталізацією і ринковим світоглядом бізнес-структур, ще не відомо. Але у Президента Віктора Януковича вірять, що дасть. Чи є для цього підстави, видання розмірковує у матеріалі «Склянка води для бюджету».

Вартість життя в Україні диктується не економічною обумовленістю, а політичною метою, стверджує газета «Вечірні вісті». Проведений виданням моніторинг тарифів житлово-комунальних послуг у різних регіонах України засвідчив, що найвеселіше живеться киянам. Тим часом, як зазначає далі газета, штучне стримування цін в окремих містах може призвести до колапсу всієї системи житлово-комунального господарства.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG