Доступність посилання

ТОП новини

Який головний підсумок 100 днів президентства Януковича? Які його успіхи і які огріхи? (Огляд преси)


Київ – Віктор Янукович проходить першу «червону лінію»: сто днів президентства. За цей час, як пише газета «Україна молода», відбулося чимало змін. Найрезонансніші рішення нового Президента пов'язані з гуманітарною та міжнародною політикою. Серед головних негативів президентства Януковича респонденти газети назвали підписання і ратифікацію «харківських угод» із Росією, формування уряду та кадрові призначення, підтримку коаліції «тушок», дії в гуманітарній сфері тощо. Здобутком Януковича фахівці вважають підписання угод про демаркацію російсько-українського кордону. Про інші плюси і мінуси розмірковується в статті «Сто кроків назустріч Кремлю».

Що вдалося В.Януковичу? Перше, на думку журналістів газети «День», це потужна владна вертикаль, яку Янукович збудував за рекордно короткі терміни. Друге позитивне діяння – чинний Президент таки вніс на розгляд Ради законопроект про судоустрій і статус суддів, в якому розписаний план судової реформи. Утім, на думку газетярів, головний підсумок 100 днів правління В.Януковича - він так і не став Президентом усієї України, а залишився Президентом лише Партії регіонів. І продемонстрував, що спирається лише на свій електорат.

Газета «Нова» провела паралелі між першими ста днями усіх президентів незалежної України. Так, В.Янукович – спадкоємець Л.Кучми за ідеологією та стилем. У 1994 році Кучма використовував гасла надання російській мові статусу офіційного, а також зближення з Росією. Янукович повторив той же шлях. Кучма говорив про реформи, Янукович продовжив цю риторику. Що ж до сьогоднішньої промови В.Януковича, то Президент готує електорату сюрприз, припускає видання. Ймовірно, Віктор Федорович заявить про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, про продовження віку виходу на пенсію, про ринок землі або ж зміни у виборчому законодавстві.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG