Доступність посилання

ТОП новини

Янукович послав опозиційний до нього народ


Президент Віктор Янукович звернувся з посланням до народу. У своєму виступі він заявив про економічне зростання за його президентства, а спадщину попередників назвав руїною. Говорив президент про людей, які себе відчувають чужими в країні, про історію, про долю дітей, про сильну і консолідовану країну, про патріотизм і навіть про права і свободи…

Промовлені президентом слова про чужих громадян і особливо про їхні права і свободи, (які має забезпечувати влада і президент як гарант Конституції) на тлі обмеження прав і свобод опозиції і пересічних киян, звучали як якийсь сюр.

Доки глава держави читав з папірців своє звернення у палаці, на вулиці співробітники спецпідрозділу «Беркут» силою проганяли опозицію, яка прийшла під «Україну» висловити свій протест діям команди Януковича

А пересічні кияни під час зібрання прихильників і підопічних президента потерпали від обмеження власного руху і руху транспорту.

Напередодні цього зібрання влада взагалі заборонила акції протесту опозиції під стінами палацу «Україна». За даними прес-служби ВО «Свобода», окружний адміністративний суд Києва мотивував своє рішення інтересами національної безпеки і запізнілістю заявок на акцію протесту.

Про які інтереси національної безпеки мовиться, важко збагнути. Виходить, що щільна і пильна охорона глави держави і є інтересом національної безпеки!

Послухати Януковича в «Україні» запрошували усіх народних депутатів. Однак депутатські посвідчення не допомогли на вулиці представникам групи «За Україну!» В’ячеславу Криленку, Ксенії Ляпіній та іншим парламентаріям, які прийшли визволяти з облоги своїх однопартійців, які планували мітинг. Їх , за повідомленнями ЗМІ, без пояснень так само заблокували спецбійці.

Треба нагадати, що під час «помаранчевої» влади, коли Партія регіонів була в опозиції, її представники місяцями сиділи в Маріїнському парку (обмежуючи право пересічних киян на відпочинок і на елементарну прогулянку парком) та на вулицях Києва, що викликало так само невдоволення у столичних жителів.

Не менш вражає звернення управління державної охорони до перехожих киян, аби ті з розумінням поставитись до незручностей, що пов’язані із забезпечення безпеки посадових осіб під час зборів в «Україні». (Щодня подібні обмеження кияни відчувають, коли Янукович їде на роботу і повертається назад. Мені одного разу довелося випробувати цей стан на собі, вичікуючи на Подолі в таксі більше години, доки гарант проїде вчасно додому і терпляче слухати справедливу лайку таксиста).

Таку увагу до безпеки посадових осіб кияни уже давно не бачили.
Задовго до приїзду Януковича у палац «Україна» було виставлено подвійний кордон співробітників правоохоронних органів.

У своєму виступі Президент виголошував написані спічрайтерами слова, які він не лише навряд чи вимовить вільно без спеціальної підготовки, а й які далекі від реалій життя. Скільки ж оплаченого з бюджету часу довелося потратити главі держави, аби впоратися з такими надважкими для вимови і далекими від правдивого життя конструкціями?
XS
SM
MD
LG