Доступність посилання

ТОП новини

Як позначиться скасування виборчих блоків на опозиції (огляд преси)


Київ – Скасування виборчих блоків – серйозний удар по опозиції, переконує газета «День». Якщо така норма буде ухвалена, то, найімовірніше, опозиції доведеться зібратися під прапором «Батьківщини». Для союзників Юлії Тимошенко це фактично означатиме самоліквідацію. З іншого боку, місцеві вибори зможуть стати проривом крайніх. Є регіони, де свою базу зможе створити Сергій Тігіпко. Також ці вибори будуть досить серйозним випробуванням для Арсенія Яценюка. На жаль або на щастя, але жодна з політичних сил не розраховує на великий ареал. У кожного буде своє електоральне поле. Чи використовуватиме Партія регіонів адмінресурс? Очевидно, цього не уникнути. Але знову таки адмінресурс не зможе гарантувати «правильні» результати Януковичу в усіх регіонах, зазначає видання.

Майбутній вердикт МВФ викликає в нинішнього уряду священний трепет. Ще б пак, адже, як зауважують «Вечірні вісті», МВФ – головний кредитор України. І навряд чи існує альтернативний варіант. Хто ще може ось так запросто позичити 19 мільярдів доларів? На таку суму, та ще напередодні місцевих виборів, дуже розраховує Партія регіонів. Про те, чи варто, видання аналізує в статті «Подайте країні на харчування».

Україні потрібен комплексний загальнодержавний довгостроковий робочий план соціально-економічного розвитку країни. Не декларативний, а саме робочий. Адже, як стверджує дописувач газети «Голос України», держава, яка не визначає мети, до якої вона прагне, завдань, які у зв’язку із цим треба вирішувати, конкретних шляхів досягнень наміченого, поступово втрачає суверенітет і перетворюється на об’єкт планування інших держав, пішака в їхніх геополітичних іграх. Це – шлях в нікуди. Час його змінити. Докладніше, як це зробити, розмірковується в матеріалі «Без загальнодержавного планування економіку і країну не підняти».

В Національному ботанічному саду імені Гришка зацвіли 150 сортів троянд. Помилуватися ними пропонує газета «Хрещатик» і розповідає про історію саду у статті «Квітуче царство».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG