Доступність посилання

ТОП новини

Кількість злочинів в Україні зросла майже на третину – МВС


У Міністерстві внутрішніх справ України констатують, що за перше півріччя цього року відбулося зростання кількості кримінальних злочинів у всіх регіонах країни.

«Оперативна ситуація в державі залишається складною. Майже на третину збільшилася кількість зареєстрованих злочинів. Зростання кримінальних проявів відбулося у всіх без винятку регіонах», – повідомив перший заступник голови МВС Сергій Попков під час розширеного засідання колегії міністерства.

При цьому, за його словами, зростання кримінальних злочинів відбувається за рахунок того, що в 2,5 разу збільшилася кількість зареєстрованих крадіжок.

Попков також наголосив, що кожен другий зареєстрований злочин загальнокримінальної спрямованості залишається нерозкритим. «На недостатньому рівні організовано розкриття злочинів, які перебувають на контролі міністерства», – сказав заступник міністра. За його словами, залишилося нерозкритим кожне сьоме умисне вбивство, кожне третє завдання тяжких ушкоджень і кожен восьмий розбій.

Крім того, перший заступник голови МВС повідомив, що цього року стосовно спiвробiтникiв правоохоронних органiв порушені 342 кримiнальнi справи. За його словами, обвинувальнi вироки вже отримали 174 колишнi спiвробiтники міліції, майже третину з них засудили за отримання хабарів

За словами Сергія Покова, за перше півріччя було змінено 578 співробітників в системі МВС, з них 92 керівника у центральному апараті, а також 35 начальників в регіонах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG