Доступність посилання

ТОП новини

США вносять радикального ісламського діяча до списку терористів


Адміністрація президента США Барака Обами додає радикального ісламського проповідника Анвара аль-Авлакі, пов’язаного з терористичною мережею «Аль-Каїда» й відомого своїми зв’язками з екстремістськими колами у США, до списку терористичних діячів та організацій, що означає запровадження проти нього фінансових санкцій.

Як повідомили в п’ятницю в відділі санкцій Міністерства фінансів США, цей крок має на меті заморозити можливі активи Анвара аль-Авлакі в Сполучених Штатах, заборонити громадянам США надавати йому кошти й заборонити йому самому в’їжджати до США.

39-річний Анвар Насер Абдалла аль-Авлакі, народжений на території США в родині єменців, має громадянства і США, і Ємену. Він прожив більшу частину дорослого життя у Сполучених Штатах, де здобув вищу освіту.

На його проповіді у США ходили або й зустрічалися з ним особисто чи підтримували контакти, зокрема, троє з учасників терактів 9 вересня 2001 року, а також американський військовий психіатр палестинського походження майор Нідал Малік Гасан, який минулого року вбив 13 осіб на військовій базі.

Після повернення Анвара аль-Авлакі до Ємену, де він продовжує свою радикальну діяльність, його назвав своїм учителем також нігерієць Умар Фарук Абдулмуталлаб, який на Різдво минулого року намагався підірвати пасажирський літак у США.
XS
SM
MD
LG