Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи – лагідна опозиція


Чого тільки не вигадають політики напередодні виборів. Лідер Компартії Петро Симоненко потішив неперевершеним оксюмороном. За його словами, саме Компартія є справжньою опозицією. Щоправда, фракція КПУ у Верховній Раді входить до складу правлячої коаліції «Стабільність і Реформи». Але справа, якщо вірити головному комуністові, в іншому.

«Опозицією до діючої влади, що представляє класові інтереси капіталу, може бути тільки політична сила, що відстоює інтереси трудящих, – каже він. – Опозиція – це класове поняття. Ми хочемо змінити не окремих людей і партії, а змінити соціальний лад».

Петро Миколайович не уточнив – а що ж роблять комуністи для зміни ладу? Бо хотіти чогось і щось робити для досягнення мети – зовсім не тотожні речі.

«Ми відстоюємо інтереси трудящих, а значить, знаходимося в конфронтації з партіями олігархів. Але саме усередині коаліції Компартія відстоює інтереси народу, які відрізняються від інтересів олігархів», – заявляє Петро Симоненко, справжній друг парадоксів.

Ось, влада підвищує тарифи на газ та комунальні послуги. Комуністи кажуть, що вони – проти. Але виходити з коаліції не збираються, протестують мляво і лише на словах. Одним словом, незрозуміло, як у союзі з партіями олігархами комуністи поборюють владу великого капіталу. Мабуть, потайки душать буржуїв у комуністичних обіймах.

Колись націонал-демократи були в конструктивній опозиції до влади. Комуністичну опозицію в такому разі можна назвати лагідною.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG