Доступність посилання

ТОП новини

Хто здатен не допустити авторитаризму в Україні? (Огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Чи зможе Україна вистояти перед очевидним і неприкритим натиском Януковича, який намагається згорнути основи демократії, встановивши репресивні правила? Це, як стверджує в газеті «День» російський політик Борис Нємцов, залежить не від Януковича, який, як і будь-яка людина, яка отримала владу, хоче зайняти весь політичний простір. Це залежить від українського народу, української опозиції, журналістів, бізнесменів. На його думку, Янукович не є демократом, і єдине, що може його зупинити, – це опір громадян.

Президент Віктор Янукович не усвідомлює загроз суверенітету України і що позаблоковий статус застарів для епохи «після холодної війни», стверджує дописувач «Газети по-українськи». Автор статті не схвалює рішення Президента відновити співпрацю розвідувальних служб України та Росії, а також блокування співпраці розвідслужб України і НАТО. Якщо Янукович потрапить у халепу з Росією, кого він зможе мобілізувати на захист країни? Дописувач переконує, що мінусів у зовнішній політиці Президента більше, ніж плюсів. Найбільший з них – надто висока ціна за нормалізацію відносин із Росією.

Банківська система України з кризи так і не виборсалась: нові проблеми у фінансистів можуть початися у будь-який момент, попереджає газета «Україна молода». Видання констатує: грошей у банківських сейфах стає дедалі менше. Основна причина цього, втім, знаходиться поза компетенцією фінансистів. Адже економіка потребує коштів, їх не вистачає, а розмови про Податковий кодекс, який погрожує остаточно загнати промисловість у тінь, лише підсилюють ажіотаж. Відповідно, зростає тінізація економіки – а банки за таких умов відіграють скромнішу роль. Надалі якщо нинішній варіант кодексу таки втілюватимуть у життя, то розмір тіні над економікою лише збільшуватиметься, а отже, проблема банків загострюватиметься. Стаття називається «Вона ще дихає. Ледве...».

Виробники тютюну шукають маркетингові рішення. Як інформують «Економіческіє ізвєстія», ринок тютюну під тиском податкових ставок поступово відходить у тінь. Хоча пошук компромісів з урядом триває. Про це докладніше в статті «Дим осідає в тінь».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG