Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: ми сховали екс-міністра


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко зізналася, що її команда причетна до переховування екс-міністра економіки Богдана Данилишина від арешту.

Про це вона заявила сьогодні в ефірі ток-шоу «Шустер live».

«Ми його терміново захистили. По суті, сховали від тих людей, які хочуть просто зараз розправлятися з усіма, хто потрапляє під руку. Головне, щоб це були люди наближені до мене», – сказала Тимошенко.

Вона вважає намагання арештувати Данилишина не просто політичними репресіями, а «політикою в її гіршому вигляді».

За словами Тимошенко, екс-міністра економіки намагаються арештувати за те, що він виконав рішення уряду і закупив нафтопродукти для Міністерства оборони не в оптових постачальників за завищеними цінами, а у державного підприємства, заплативши на 30% нижче від оптової ціни.

Данилишина включили до списку осіб, яких розшукує Інтерпол.

Проти нього порушено кримінальну справу за фактом завдання ним збитків державі на суму 4,5 мільйона гривень при узгодженні ДП «МА «Бориспіль» застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Деякі ЗМІ з посиланням на джерела у Генпрокуратурі повідомляли, що Данилишин переховується у Німеччині, куди він виїхав за день до порушення кримінальної справи. Однак у Федеральній поліції Німеччини заявили, що не мають інформації про те, що Данилишин нібито перебуває на території ФРН.

10 серпня органи прокуратури оголосили Данилишина у державний, міждержавний і міжнародний розшуки у зв`язку з тим, що після порушення щодо нього кримінальної справи він не з`являвся на допити до слідчого прокуратури.

11 серпня Печерський районний суд Києва за поданням Генеральної прокуратури дав згоду на розшук і доставку Данилишина на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

20 серпня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що правоохоронні органи мають підтвердження, що Данилишина перебуває за кордоном.

В опублікованому 2 вересня телефонному інтерв`ю Kyiv Post екс-міністр заявив, що не ховається від слідства і має намір з`явитися в Україні після завершення лікування. У той же час він не сказав, де саме лікується.
XS
SM
MD
LG